16. kolo
18.12.2023 20:45 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

Luis Muriel a Mario Pašalić (© AFP)

Povedený poločas byl na obrání favorita málo. Gólostroj Atalanty nastartoval probuzený Muriel

Atalanta se sice v 16. kole Serie A v první půli nečekaně trápila proti poslední Salernitaně, nakonec ji však na svém hřišti přehrála 4:1. Duel nabral v 10. minutě nečekaný spád, když se prosadil hostující mládežnický reprezentant Itálie Lorenzo Pirola. Bergamo si pak hledalo cestu k brance soupeře jen těžko a góly začalo střílet až po změně stran. Nejprve nádherným volejem srovnal Luis Muriel a vítězný zásah o chvíli později zaznamenal Mario Pašalič. Kolumbijský útočník zároveň zažívá střelecké obrození, neboť si za poslední dvě kola připsal stejný počet tref.

Atalanta v posledním kole porazila milánské AC 3:2, a zastavila tak sérii čtyř zápasů v řadě bez výhry. Bergamo se díky zisku těchto tří bodů přiblížilo na dosah pohárovým příčkám, vítězství 4:0 v Evropské lize uprostřed týdne mu zase zajistilo neporazitelnost ve skupinové fázi. Do domácího souboje se Salernitanou tak vstupovali Nerazzurri v roli velkého favorita, jelikož Granata byla s pouhou jednou výhrou od startu ročníku na posledním místě v tabulce.

Do první příležitosti se po přesném centru procpal domácí Teun Koopmeiners, jeho hlavičku ale vyrazil na roh brankář Benoït Costil. Na druhé straně se do podobné situace po standardce záhy dostal Pirola, ten byl ovšem se svým hlavičkovým pokusem úspěšnější než Nizozemec, když poslal balon přesně k tyči. Atalanta se snažila na překvapivou trefu Salernitany odpovědět, do poločasového hvizdu si ale nevypracovala jedinou významnější šanci.

Po změně stran však nenechali domácí své příznivce na gól dlouho čekat. Sražený míč po rohovém kopu napálil zpoza pokutového území z prvního doteku Muriel přímo do horního rohu brány. Salernitana mohla Bergamu znovu odskočit, Boulaye Dia ale přes blokujícího obránce síť nerozvlnil. Neproměněná příležitost mrzela hosty o to víc, když se na druhé straně prosadil Pašalič, který zamířil přesně na zadní tyč.

Po hodině hry byl opět blízko gólu Muriel, na čáře ovšem zastavil balon ležící Costil. V 75. minutě mohl zničehonic vyrovnat Dia, svůj pokus ale nasměroval jen do pravé tyče. Domácí tak o své výhře rozhodli o chvíli později po nepovedené rozehrávce Granaty, kdy se po pasu Giorgia Scalviniho prosadil přízemní ranou Charles De Ketelaere. Definitivní tečku za úspěchem Lombarďanů udělal Aleksej Mirančuk, jenž v 89. minutě se štěstím procedil míč za Costilova záda.

Atalanta tak domácí povinnost zvládla a získala další tři body. V následujícím kole se 23. prosince střetne s rozjetou Bolognou, Salernitana vyzve o den dříve AC Milán.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele