20. kolo
15.01.2024 20:45 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Teun Koopmeiners (© AFP)

Gólový uragán Atalanty odvál Frosinone z cesty už zkraje utkání

Atalanta v zápase 20. kola Serie A porazila tápající Frosinone 5:0. Na domácím stadionu rozhodla během první čtvrthodiny, kdy se postupně trefili Teun Koopmeiners, Éderson a Charles De Ketelaere. Celek z Bergama se tak posunul na páté místo s jednobodovou ztrátou na čtvrtou Fiorentinu. Canarini po další prohře naopak hledají ztracenou formu. V lize padli popáté v řadě, a po povedeném vstupu do sezony tak nováček dál klesá směrem k sestupovým příčkám.

Atalanta pokračovala ve skvělém vstupu do nového kalendářního roku, když ve středu na San Siru vyřadila AC Milán z Coppa Italia, a zpečetila tak svůj postup do semifinále. Trenér Gian Piero Gasperini to označil za skvělý úspěch svého týmu, který prodloužil sérii neporazitelnosti na čtyři zápasy ve všech soutěžích v řadě. Frosinone na tom bylo o poznání hůře, jelikož za poslední dva měsíce se radovalo z výhry pouze jednou a nebezpečně se blížilo sestupové zóně.

A celku z regionu Lazio se vůbec nepodařil ani vstup do tohoto utkání, když hned v osmé minutě umožnil svému soupeři zahrávat pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Koopmeiners a s přehledem ho proměnil. Ve 13. minutě přidal další přesný zásah Éderson, který si na hranici malého vápna našel tečovaný centr a razantní střelou doprostřed brány překonal hostujícího gólmana.

Snový úvod vyšperkoval o několik chvil později De Ketelaere třetí brankou po ráně, která se otřela o břevno. Ve zbytku poločasu se hra vyrovnala a hrálo se především mezi šestnáctkami.

Po změně stran se pokračovalo v klidném tempu. Canarini měli výraznou převahu ve statistice držení míče, několikrát se i dostali k zakončení přímo na branku. Jejich pokusy však neměly potřebné parametry. Úspěšný nebyl ani Emil Holm z týmu domácích v 73. minutě při střele z úhlu, která skončila výrazně vedle brankové konstrukce.

Modročerní nakonec přidali ještě dvě branky v závěru. Nejprve Davide Zappacosta zpracoval centr z pravé strany a následně zakončil na zadní tyč, čímž oslavil první gól v sezoně. Několik chvil poté zaznamenal poslední trefu utkání Holm.

Atalanta tak doma potvrdila formu a připsala si další tři body. V příštím kole se 27. ledna střetne s Udinese, Frosinone přivítá už o šest dní dříve Cagliari.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele