9. kolo
23.10.2023 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Francesco Caputo (© AFP)

Fiorentina se zalekla přepisu klubové kroniky. Empoli ztrojnásobilo dosavadní střelecký účet

Fotbalisté Empoli v devátém kole italské Serie A dokázali zaskočit Fiorentinu, kterou na její půdě porazili 2:0. Vítězné, a zároveň teprve druhé týmové branky v sezoně, se ve 21. minutě chopil Francesco Caputo, na nějž v závěru druhé půle navázal i Emmanuel Gyasi. Fialky tak přišly o klubový rekord, případnou výhrou totiž mohly v úvodních devíti kolech nasbírat nejvyšší počet bodů v historii. Český záložník Antonín Barák zápas sledoval pouze z pozice náhradníka.

Kolonka celkově nastřílených branek v podání hostů nabízela jen těžko uvěřitelný pohled. Empoli totiž vstřelilo jen jeden gól, což byl nepřekvapivě nejmenší počet napříč pěti nejlepšími ligami Evropy. Příznivci Fiorentiny si naopak mohli stěžovat leda tak na to, že klubový fotbal přerušila reprezentační přestávka. Viola těsně před ní skolila úřadujícího mistra z Neapole, na čemž se střelecky podílel i uvadající talent chorvatského fotbalu Josip Brekalo, který se od lednového příchodu trefil poprvé.

Gólové sucho Empoli se pokusil již v šesté minutě přerušit Nicoló Cambiaghi, jehož střela z malého vápna byla zastavena špatně postaveným spoluhráčem. Fialky se o chvíli později prezentovaly dobrou akcí, na jejímž konci hlavičkoval ze zadní tyče Nicolás González, ovšem tvrdý pokus a následnou dorážku skvěle vychytal Etrit Berisha. Ve 21. minutě předvedli Azzurri výbornou kombinaci přes pravou stranu hřiště, kterou zakončil svým dloubáčkem z malého vápna Caputo. Cambiaghi se ve své další šanci objevil ve 30. minutě, kdy zvolil v šestnáctce razantní střelu pod břevno, kterou brankář vytěsnil jen špičkami prstů. V nastavení prvního poločasu slavil Caputo svůj druhý gól předčasně, protože si při zakončení pomohl rukou.

Empoli se v druhé půli prezentovalo hrou ze zabezpečené obrany, a tak se Fialky dostaly do střelecké pozice až v 59. minutě. Střídající Riccardo Sottil si míč zasekl na svou pravačku, ale jeho technický pokus byl nepřesný. V 70. minutě zkusil své štěstí z velké vzdálenosti Nikola Milenkovič, ovšem s jeho střelou neměl Berisha žádné větší problémy. O navýšení vedení se postaral v 81. minutě Gyasi, ten jednoduše zakončil krásnou akci počínaje nádhernou přihrávkou Jacopa Fazziniho.

Fiorentina tak po nevhodně načasované reprezentační pauze nezískala na svém hřišti ani bod. V příštím kole se 30. října představí na půdě Lazia, Empoli tentýž den přivítá Atalantu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele