7. kolo
02.10.2023 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Nicolás González (© AFP)

Fiorentina kontrolovala duel s nováčkem od úvodu. Cagliari podlomily kolena vlastní chyby

Fotbalisté Fiorentiny splnili povinnost a zvítězili v sedmém kole Serie A před vlastními fanoušky nad posledním Cagliari 3:0. Fialky nakročily k zisku tří bodů od samého začátku, když se už ve třetí minutě prosadil jejich nejlepší střelec Nicolás González po velké chybě brankáře Borise Radunoviče. Domácí využili nechtěné pomoci sardinského klubu i při druhém zásahu, a to po vlastním gólu Alberta Desseny. Ani jeden z českých reprezentantů se na hřišti nepředstavil.

Start sezony Fiorentiny se dal považovat za úspěšný, ale po předchozím klání ve Frosinone, kde jí doslova protekla výhra mezi prsty, mohla být situace ještě lepší. La Viola byla na půdě nováčka jasně lepším týmem, přesto po ojedinělém defenzivním zaváhání brala pouze bod. Cagliari mělo rovněž po dělovce Zita Luvumby dobře rozjetý duel proti AC Milán, pak se však naplno projevila síla Rossoneri, kteří třemi góly otočil stav utkání. Celek ze Sardinie tak dál čekal na premiérové vítězství v ročníku.

Fialky rozkvetly příliš brzy, již ve třetí minutě se totiž ujaly vedení zásluhou Gonzáleze. Argentinský útočník neměl s gólem mnoho práce, poněvadž mu míč po velké minele prakticky přihrál brankář Radunovič. Neuběhlo ani 10 minut a už se zdálo, že chybu zaznamená také vyběhnuvší Pietro Terracciano. Jeho roli v brankovišti ale přebral Michael Kayode a slabou střelu Nahitana Nándeze včas dostihl. Smůla sardinského klubu nebrala konce, centr Kayodeho si za vlastního gólmana nešťastně sklepl bránící Dessena a před uplynutím čtvrtiny zápasu vedli domácí již 2:0.

Cagliari výsledkově stále ztrácelo i na začátku druhé půle navzdory většímu počtu střel na branku, ani jedna však nepředstavovala pro Terracciana sebemenší problém. Blízko snížení se ocitl Andrea Petagna, který krátce po hodině hry napálil břevno, následné záběry nicméně ukázaly jeho ofsajdové postavení. Tým z Toskánska stihl udeřit ještě potřetí, pár sekund před uplynutím čtyřminutového nastavení se své první trefy v dresu Fiorentiny dočkal M’Bala Nzola.

Fiorentina tak ovládla třetí domácí vzájemné utkání v řadě. V příštím kole se 8. října představí v Neapoli, Cagliari tentýž den přivítá AS Řím.

Autor: Livesport.cz / Josef Gotvald

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele