14. kolo
01.12.2023 20:45 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Federico Gatti (© AFP)

Monza doma poprvé našla přemožitele. Juve nemělo pro úmysl z nastavení pochopení

Fanoušci Monzy poprvé v aktuálním ročníku Serie A opouštěli stadion Brianteo s pachutí porážky, když je ve 14. kole rozesmutnil po výsledku 1:2 Juventus. Brianzoli v dosavadních dvou vzájemných ligových střetnutích udrželi čisté konto, tentokrát však inkasovali už po 12 minutách, kdy hlavou rozvlnil síť Adrien Rabiot. Hosté pak hubený náskok drželi až do nastaveného času, kdy vyrovnal kmenový hráč milánského Interu Valentin Carboni. Svůj mateřský klub ale nakonec tímto gólem v čele tabulky neudržel, neboť na něj ještě zvládl bleskově zareagovat Federico Gatti.

Po lednovém vítězství se Monza stala teprve druhým týmem, který dokázal naplno bodovat v obou svých prvních zápasech Serie A proti Juventusu. Pohled na aktuální formu ovšem pokračování této úspěšné série příliš nenasvědčoval, jelikož Brianzoli vyhráli od začátku září jediný domácí duel. Stará dáma naopak těžila z absence v evropských pohárech a dotírala v tabulce na vedoucí Inter, s nímž ve víkendovém šlágru remizovala 1:1.

Lombarďané sice na favorita vyrukovali s velmi zkušenou obranou, už v deváté minutě však Georgios Kyriakopoulos absolutně nezvládl rutinní souboj s Andreou Cambiasem a kopala se penalta. K ní se sebevědomě postavil Dušan Vlahovič, hrdinou okamžiku se ale stal brankář Michele Di Gregorio, jenž skokem k pravé tyči vyrazil míč a proti dorážce předvedl jeden ze zákroků sezony.

Radovat se z něj ovšem nemohl při svém 50. startu v Serii A dlouho, jelikož po následném rohovém kopu otevřel důraznou hlavičkou skóre Rabiot. Tentýž typ standardní situace mohl vést i k dalšímu gólu Staré dámy, Gatti ale v pádu z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil.

Po změně stran už se tu a tam přiblížila vápnu soupeře i Monza, poctivá práce druhé nejlepší defenzivy soutěže však náznaky příležitostí včas zastavovala. V 64. minutě ale přece jen nechala na zadní tyči osamoceného Andreu Colpaniho, jenže ortodoxní levák těžký volej pravou nohou nezvládl.

V závěrečné fázi hry již balon takřka neopouštěl kopačky domácích hráčů, za což favorit zaplatil v nastaveném čase. V něm Valentín Carboni zamýšlel centrovat do pokutového území, ale výsledek ještě předčil jeho očekávání, jelikož balon i díky pohybu Danyho Moty skončil až v síti. Mohutné oslavy většiny přítomného publika ovšem vydržely jen tři minuty. Muž zápasu Rabiot se totiž prosmýkl na pravé straně kolem obránce, našel ve vápně stopera Gattiho a ten, byť krkolomně, prostřelil brankáře.

Juventus se tak stal prvním mužstvem, které v této sezoně vyloupilo stadion Brianteo. V příštím kole přivítá 8. prosince Neapol, na hřiště Monzy o dva dny později zavítá Janov.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele