29. kolo
16.03.2024 15:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Fanoušci Monzy (© AFP)

Pokračovatel slavného italského rodu zajistil výstavní trefou další výhru Monzy

Fotbalisté Monzy přehráli ve 29. kole Serie A Cagliari 1:0. O jediný přesný zásah duelu se z přímého kopu postaral Daniel Maldini, jehož otec Paolo a dědeček Cesare jsou legendami milánského AC. Lombardský klub si tak připsal již čtvrtý triumf z posledních pěti ligových zápasů a před reprezentační přestávkou si upevnil pozici v první polovině tabulky. Za hostující celek nastoupil v základní sestavě Jakub Jankto, který se však výrazněji neprosadil a o přestávce byl vystřídán.

Domácí se v uplynulých týdnech těšili vynikající formě, která je po předešlé výhře 3:2 nad Janovem posunula do horní poloviny tabulky. O poznání větší starosti tak měl při pohledu na pořadí týmů velezkušený Claudio Ranieri. Jeho Cagliari totiž nadále zůstávalo namočené do boje o záchranu. Čtyři zápasy bez porážky v řadě ale Rossoblu výrazně přiblížily k setrvání mezi italskou elitou.

Monza, povzbuzená dobrými výsledky minulých utkání, nastoupila bez okolků na hostující fotbalisty. V úvodní čtvrthodině domácí prakticky nepustili soupeře k míči, který drželi skoro tři čtvrtiny času - k větší šanci to však nevedlo. Po půlhodině zazlobilo i Cagliari, když Gianluca Lapadula zahrával standardní situaci. Jeho nadějný pokus však minul pravou tyčku. Diváci se tak dočkali přesného zásahu až před pauzou. Domácí Brianzoli dostal do vedení bravurní trefou z přímého kopu o břevno Maldini.

Biancorossi vstoupili velkou příležitostí i do druhé půle. Na nadýchaný centr zprava nabíhali do vápna hned dva hráči domácích, ale Dany Mota nakonec pod tlakem obrany i brankáře hlavičkoval jen těsně vedle. Hosté měli na kopačkách srovnání krátce po hodině hry, nicméně aktivní Lapadula musel přerušit svoje oslavy, jelikož jeho branka nemohla být pro ofsajd uznána. Na Lombarďanech bylo na druhé straně hřiště vidět, jak moc chtějí zápas druhým gólem rozhodnout. Do konce utkání jim nicméně další radosti dopřáno nebylo.

Lepší formu tak prokázala Monza, která získala další tři body. Příští utkání ji čeká 30. března na hřišti turínského FC, Cagliari vyzve o dva dny později Veronu.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele