28. kolo
10.03.2024 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Christian Pulisic (© AFP)

Rossoneri proložili dvojboj se Slavií hubeným vítězstvím nad Empoli

Milánské AC se ve 28. kole Serie A radovalo z těsného vítězství 1:0 nad Empoli. Domácí celek musel podobně jako ve čtvrtek proti Slavii dobývat zataženou obranu soupeře, což se mu podařilo ve 41. minutě zásluhou Christiana Pulišiče. Gól reprezentanta USA tak posunul Rossoneri na průběžnou druhou příčku. Hosté naopak skórovat nedokázali a nenavázali na svá předchozí dvě venkovní vítězství.

Domácí si v posledních dvou soutěžních duelech nemohli stěžovat na nepřízeň osudu. V minulém kole na hřišti Lazia totiž dohrával jejich soupeř v osmi lidech a brzké vyloučení ovlivnilo také klání v Evropské lize proti Slavii. I díky němu AC nasázelo českému zástupci čtyři góly a nakročilo za postupem. Třetí výhru v řadě chtěli domácí přidat proti Empoli, které mělo před začátkem kola náskok jen dvou bodů na sestupové pozice.

První střelu na branku si připsal Pulišič už v páté minutě, kdy pálil z pravé strany na bližší tyč, tu si však pohlídal brankář Elia Caprile. Milánští ve hře dominovali, přesto dlouho nemohli najít cestu přes dobře zformovanou obranu Empoli. Domácí se dočkali branky ve 41. minutě, kdy Noah Okafor pláchl hostující defenzivě a naservíroval míč Pulišičovi, který i s pomocí teče rozvlnil síť.

Empoli ve druhém poločase ožilo a snažilo se zdramatizovat utkání, i přes zlepšený výkon si však nedokázalo vypracovat příležitosti k zakončení. To na druhé straně krátce po svém nástupu do hry pálil Samuel Chukwueze, nezvládl ale prostřelit obranný val soupeře. Z dobré pozice zamířil v 74. minutě také Ruben Loftus-Cheek, jenže jeho individuální akci zhatil Caprile. Blízko ke srovnání se ocitl Mattia Destro, nikým neatakovaný však hlavičkoval přímo do náruče Mika Maignana.

AC tedy potvrdilo úspěch v Evropě také na ligové půdě a nadále stíhá druhý Juventus. Po odvetě s Pražany čeká Rossoneri 17. března výlet do Verony. Empoli o dva dny dříve přivítá Bolognu.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele