základní část, 32. kolo
30.04.2023 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Domenico Berardi (© AFP)

Sassuolo v pozdní minutě nastavení otočilo výsledek proti Empoli

Dramatický závěr přineslo utkání mezi Sassuolem a Empoli. Hosté měli výtečně rozehranou partii a sahali po bodech, jenomže penalta v nastavení všechno změnila a Empoli bodově ostrouhalo. V sedmé minutě nastavení proměnil pokutový kop Domenico Berardi.

Empoli na Mapei Stadium dlouho vedlo a vlastně mělo všechno ve svých rukách. Za příznivého stavu 1:0 hrálo čtvrthodinu před koncem v početní výhodě, ale ani to na zisk bodů nestačilo.

Azzurri začali dobře a po jedenácti minutách už vedli, když se po krásné individuální akci prosadil Nicolo Cambiaghi. Sassuolo se pak dlouho nemohlo z inkasovaného gólu otřepat. Střelu Lópeze přitom zneškodnil Vicario. Před koncem prvního poločasu měli hosté ještě jednu příležitost zvýšit náskok, jenže Caputo nedokázal svojí střelu umístit mezi tři tyče.

Sassuolo nepředvedlo v prvním poločase vůbec dobrý výkon a jeho trenér udělal o přestávce hned tři změny. Ani po tom však domácí nedominovali a čtvrthodinu před koncem jen se štěstím neinkasovali druhý gól, protože gólové akci předcházel ofsajd. Štěstí hned vzápětí vystřídalo neštěstí a Pinamonti byl za faul oceněn rovnou červenou kartou.

Zdálo se, že v cestě za třemi body už Empoli nic nestojí. Byl to ale šeredný omyl. "Polomrtvé" Sassuolo se dokázalo vzkřísit. V 83. minutě se trefil střelou ke vzdálenější tyči Domenico Berardi a srovnal na 1:1.

Už to byl pro domácí vzhledem k početní nevýhodě úspěch. V 88. minutě těsně proletěl mimo volný přímý kop Empoli a v nastavení spadlo Neroverdi vítězství do klína. Berardi byl ve vápně faulován a následoval pokutový kop, který sám postižený proměnil. I v deseti tak Sassuolo dokonalo obrat a získalo tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele