základní část, 23. kolo
18.02.2023 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Riccardo Orsolini (© AFP)

Sampdoria se výhry znovu nedočkala, tři body si odvezla Boloňa

Sampdoria Janov prodloužila trápení na vlastním stadionu a nevyhrála ani proti Boloni. Už to vypadalo, že se na Luigi Ferraris budou dělit body, ale výhru Rossoblu vystřelil v nastaveném čase Riccardo Orsolini.

"Námořníci" dál hazardují s účastí v Serii A pro příští rok a po další porážce zůstávají v sestupovém pásmu. Sampdoria je s pouhými jedenácti body předposlední.

Sampdoria se pokusila na svého soupeře vlétnout a aktivní hrou si vytvořit šance, jenomže branku se jí vstřelit nepodařilo. Naopak, ve 28. minutě práskl ze střední vzdálenosti do balónu Roberto Soriano a Boloňa na Luigi Ferraris vedla. Kaňkou na prvním poločase však byla ztráta Stefana Posche, který musel kvůli zranění střídat.

"Námořníci" nepředvedli vlastně vůbec nic a Dejan Stanković se o přestávce rozhodl pro trojí střídání. Výsledkem byla větší územní převaha a v 66. minutě i vyrovnávací branka. Lucumi fauloval v pokutovém území Gabbiadiniho a sudí Massimiliano odpískal penaltu. Abdelhamid Sabiri zvolil střelu doprostřed branky a uspěl.

Sampdoria byla po vyrovnávací brance při chuti a za chvíli mohla výsledek otočit. Boloňa se totiž dopustila dalšího faulu uvnitř šestnáctky, ale tentokrát Abdelhamid Sabiri neuspěl. Skorupski mu vystihl směr střely a udržel průběžnou remízu.

Byl to klíčový moment celého zápasu, protože Sampdoria nakonec jeho závěr nezvládla. Riccardo Orsolini v poslední minutě parádním obstřelem překonal Audera a rozhodl o vítězství Boloni 2:1. "Námořníci" si musí na první domácí výhru ještě počkat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele