základní část, 35. kolo
13.05.2023 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Salvatore Esposito (© AFP)

Milán si zavírá dveře do Ligy mistrů, v La Spezii znovu nic nepředvedl

Pokud ještě vedla pro Milánské cesta do Ligy mistrů skrze Serii A, pak to nejspíš už neplatí. AC Milán předvedl v La Spezii další trapný výkon a po porážce 0:2 už bude těžké dostat se na čtvrté místo. Pro Spezii mají v tuto chvíli tři body cenu zlata.

Domácí celek totiž uniká sestupu a výhra nad AC Milán může mít na konci sezony velkou váhu. Spezia si zasloužila zvítězit, protože po celé utkání byla lepším týmem.

AC čeká už v úterý odveta semifinále Ligy mistrů s Interem a tak se Stefano Pioli opět rozhodl točit sestavou. A znovu to nevyšlo. V prvním poločase stála za to snad jen pumelenice Thea Hernándeze, kterou brankář vytěsnil na rohový kop. Z dálky to pak neúspěšně zkoušel i Pobega. Prvnímu poločasu nechybělo tempo a Spezia hrála s favoritem více než vyrovnanou partii.

To pokračovalo i po změně stran. V 56. minutě trefil jen boční síť Brahim Díaz a to bylo ze strany AC vlastně všechno. Spezia postupně přebírala iniciativu a před Maignanem bylo čím dál větší horko. V 68. minutě vytáhl francouzský brankář první těžký zákrok, nicméně Milán si koledoval a čtvrthodinu řed koncem inkasoval rozhodující gól. Kjaer nedoskočil na rohový kop, balón se pak od břevna odrazil k Przemyslawovi Wisniewskému a ten zblízka překonal Maignana.

Milán se propadl do deprese. Spezia převzala kontrolu a v 85. minutě vstřelil druhý gól po nádherném volném přímém kopu Salvatore Esposito. Šokovaní Rossoneri věděli, že tohle je pro ně konečná. Obsadit čtvrté místo bude pro AC už hodně složité, naopak pro Spezii se rýsuje záchrana.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele