základní část, 22. kolo
13.02.2023 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Cyril Ngonge (© AFP)

Hellas se přibližuje, v pondělní dohrávce porazil Salernitanu

Už jen dva body na nesestupové pozice ztrácí Hellas. Veronský celek doma v pondělní dohrávce udolal Salernitanu a z manka výrazně ukrojil. Svěřenci trenéra Zafferoniho potvrdili výbornou formu a doma neprohráli počtvrté v řadě. Jedinou branku vstřelil v prvním poločase Cyril Ngonge.

Podle aktuální formy i domácího prostředí byl Hellas papírovým favoritem a dění na hřišti to potvrdilo. Vůbec první velkou šanci měla Verona ve 22. minutě, ale slovenský záložník Duda v ideální pozici ani nadvakrát neuspěl. O chvíli později pak rozvlnil síť z ofsajdu Ngonge a na regulérní zásah si museli domácí ještě počkat.

A netrvalo to dlouho. Cyril Ngonge tentokrát v náběhu z druhé vlny dopravil do sítě centr Lazoviće a Hellas zaslouženě vedl 1:0. Salernitana také podnikla některé nebezpečné útoky, ale v převážné většině je končila před šestnáctkou.

Hosté si neporadili ani po změně stran a vlastně měli štěstí, že neinkasovali další gól. Zejména v 67. minutě, kdy sudí nejprve odpískal pokutový kop, aby následně svůj verdikt odvolal. Skluz Piroly na Doiga se zprvu jevil jasně, jenomže záznam ukázal, že prvně jmenovaný hrál balón a soupeře se nedotkl.

Salernitana sahala po vyrovnání až v samotném závěru. V 87. minutě se dostal do rychlého kontru Piątek a tváří v tvář Montipóvi neuspěl. Hosté mohli této promarněné příležitosti jenom litovat. Hellas totiž vedení udržel a stáhl manko na nesestupové pozice už jen na dva body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele