základní část, 31. kolo
21.04.2023 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Simone Verdi proměnil penaltu (© AFP)

Hellas má další důležité body, obral o ně Bolognu

Bologna vstupovala do utkání jako jasný favorit, poněvadž Hellasu se vůbec nedaří. Hosté naopak pozapomněli, jaké to je prohrát. Trenér Zaffaroni postavil na plac znovu hráče jako Lasagna, Verdi nebo Gaich, od nichž si sliboval velkou ofenzivní podporu. Soupeř ale představuje obecně hodně těžký oříšek a v prvních minutách utkání to jasně dával najevo.

Šanci na gól nicméně měla jako první domácí ekipa. Dlouhý Montipův nákop zpracoval hrudí obránce Posch jen pro Depaoliho, kterého pak musel faulovat, aby se záložník Hellasu nedostal do zakončení. Hellas měl dnes kopec smůly a hned dvakrát během první půle musel zasahovat jeho zdravotnický personál. Dva hráči postupně opustili hrací plochu a to neuplynulo ani 45 minut.

I kvůli tomu nastavoval sudí Mariani dokonce 10 minut nad rámec. A Hellas jich skvěle využil. Brankář Skorupski totiž neohrabaně trefil hlavu Gaiche a nařízena byla penalta. Odpovědnost ji zahrávat na sebe vzal Simone Verdi a nemýlil se.

Bologna několikrát vystřídala v naději, že posily na trávníku zlepší její vyhlídky do druhé půle. Jenže to se nestalo. Naopak se po hodině hry opět měnilo skóre v její neprospěch. Faraoniho krásný pas si převzal Verdi na zadní tyči a přesnou hlavičkou překonal brankáře Montipa - 2:0.

Hostující výběr byl jak opařený, asi nečekal, že bude ve Veroně prohrávat o dvě branky. V nastaveném čase se mu každopádně povedlo aspoň trochu vylepšit své renomé, když snížil. Pas za obranu vystihl Nicolás Domínguez a krásným lobem stanovil konečné skóre.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele