základní část, 36. kolo
22.05.2023 20:45 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Zklamaný Dušan Vlahovič (© AFP)

Empoli zesměšnil Juventus čtyřmi góly

Empoli slaví velký úspěch, v pondělní dohrávce si totiž poradilo se samotným Juventusem! Senzační večer zastihl zejména veterána Ciccia Caputa coby autora dvou branek toskánského celku. Stará dáma našla odpověď jen jednou a to nestačilo.

Dle vypsaných kurzů jasný favorit z Turína potřeboval uspět. A to především proto, že zrovna v této chvíli moc pozitiv nezažíval. Jen krátce před výkopem se dozvěděl, že mu bylo znovu a tentokrát už definitivně odečteno deset bodů, čímž klesl na pozice mimo pohárovou Evropu. Zdánlivě to ale na hráče Bianconeri působilo přesně opačně. Od začátku se totiž na svého soupeře vrhli a jen za prvních 15 minut měli několik šancí.

Domácí brankář Vicario musel likvidovat jak šanci Areka Milika, tak posléze zakončení Filipa Kostiće. S oběma střelami si ovšem poradil. Hráči Staré dámy ho však nešetřili a pořádně ho rozhýbali. Další ránu si připsal Dušan Vlahović, který nejprve orazítkoval břevno a následně se Juventusu povedlo dostat míč za brankovou čáru. Jenže při tom využil ofsajdové pozice, a tak jeho branka nemohla platit.

A pak domácí tribuny vybuchly nadšením. Cambiaghi totiž při pokusu o dorážku vybojoval penaltu a zkušený veterán Francesco Caputo si poradil jak s jejím zahráváním, tak s brankářem Szczesnym! Jen o pouhé čtyři minuty později navíc polský brankář sice zneškodnil rohový kop a střelu Akpy Akpra, jenže na dorážku z úhlu od stopera Sebastiana Luperta už ani on nestačil. Jeho obrana ho opět nechala na holičkách.

Juventus se snažil o rychlou odpověď, avšak Bremer mířil nad břevno a se zakončením Vlahoviće si vybíhající brankář Vicario taky poradil. Trenér Allegri mohl mít v kabině plamenný proslov jakýkoli, každopádně jen tři minuty po změně stran Jean-Daniel Akpa Akpro našel jednoduchým centrem před bránou Francesca Caputa, jemuž se Gatti nevěnoval dostatečně přesvědčivě. Zkušený forvard proto skóroval a připsal si svou druhou dnešní trefu.

A na ni Stará dáma hledala odpověď velmi dlouho. Našla ji až pět minut před koncem utkání. Federicu Chiesovi se povedlo dostat vysoký míč pod kontrolu, zpracoval si ho na prsa a krásnou ranou překonal Vicaria. Nicméně poslední slovo měli opět domácí. V nastaveném čase utkání se k balónu dostal Roberto Piccoli a tvrdě vypálil. Nedal, ale jen o minutu později si přece vše vynahradil. A tentokrát už se po další chybě hostující defenzívy střelou do protipohybu polského brankáře Staré dámy prosadil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele