základní část, 35. kolo
14.05.2023 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

José Mourinho (© AFP)

Bologna se s AS Řím rozešla bez branek

Bologna si z domácího utkání s AS Řím odnáší jen bod. Moc šancí jsme neviděli, hostující favorit to hrál prakticky celou dobu na remízu.

Trenér Thiago Motta se ocitl tváří v tvář svému velkému kamarádovi a mentorovi, Josému Mourinhovi. Portugalský stratég přijel navštívit region Emilia-Romagna se svým AS Řím, ale očividně měl myšlenky jinde. "Tlusté město" pro něj představovalo spíš nutnou zastávku před jeho hlavním cílem, odvetou Evropské ligy v Německu. A přizpůsobil tomu i základní sestavu, do níž vpustil Missoriho se Svilarem nebo Tahirovićem.

Větší souhra byla na straně Bologně jasně vidět, byť ani domácí nešli do utkání z mnoha důvodů v kompletní sestavě. Především dvojice Orsolini - Cambiaso dávala obráncům AS zabrat, ale větší šanci si ani Felsinei nevypracovali. Byl to spíš tuhý boj ve středu hřiště, z něhož každou chvíli vycházel jiný vítěz, než abychom sledovali atraktivní fotbal nahoru dolů.

První velkou šanci si po půlhodině hry připravili Římané. Ola Solbakken pronikl do vápna a naservíroval míč na Andreu Belottiho, jenže někdejšímu kanonýrovi se v lize abnormálně lepí smůla na paty a zakončil jen do brankáře Skorupského. Bologna kontrovala rychlými narážečkami, které ale často nikam nevedly. Náhradní brankář Mile Svilar mohl být po celou první půli v klidu.

Hlavně se nezranit, to bylo Mourinhovo dnešní heslo. Některé opory AS zůstaly dokonce i v Římě. Bologna toho ale nedokázala v první půli využít. Větší aktivitu nepřinesla ani střídání, s nimiž se v kádru AS přeci jen zvedla kvalita. Na skóre se to ale nijak neprojevilo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele