základní část, 6. kolo
11.09.2022 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Bologny (© AFP)

Derby dell'Appennino po deviti letech vyznělo lépe pro Boloňu

Trenér Luca Vigiani zažil na lavičce Rossoblu ten nejlepší možný start - vyhrál totiž po devíti letech prestižní Derby dell'Appennino mezi Boloňou a Fiorentinou. Přitom to ale byli hosté, kdo prolomil bezgólový stav, nicméně branky Mussy Barrowa a Marca Arnautoviće znamenaly otočku.

Na Renato Dall'Ara se konečně slaví a alespoň po prvním zápase se jmenování hlavního trenéra Vigianiho jeví jako povedený krok.

Začalo se opatrně, což nebylo vzhledem k důležitosti a prestižnosti utkání zas tak překvapivé. Bohužel v průběhu celého prvního poločasu se na tom nic nezměnilo. Diváci tak sledovali nudné derby a nezbývalo jim nic jiného, než po přestávce doufat ve změnu.

A ono to skutečně vyšlo. Fiorentina ve 46. minutě střídala a o osm minut později vstřelila vedoucí gól. Riccardo Saponara poslal před branku střílený centr a Lucas Martínez jednoduše trefil prázdnou branku.

Boloňa se z inkasovaného gólu rychle otřepala a o pět minut později srovnala na 1:1. Mussa Barrow upřednostnil svojí rychlost, pláchl hostující obraně a překonal brankáře Terraciana. Za další tři minuty stadion Renato Dall'Ara vybouchl nadšením, protože Boloňa otočila výsledek. Chybu Martíneze využil k další střílené přihrávce Marko Arnautoviće, který měl podobnou úlohu jako chvíli před ním Barrow.

Viole zbývala na vyrovnání dobrá půlhodina, ale během ní se před Skorupským vůbec nic nedělo. Už v nastaveném čase definitivně pohřbil naděje na bodový zisk Igor, jenž nevybíravě zajel do protihráče a vyfasoval za to červenou kartu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele