základní část, 22. kolo
12.02.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Giulio Donati (© AFP)

Monza dál válí, tři body jí v Boloni vystřelil Giulio Donati

Nováček z Monzy natáhl sérii bez porážky už na osm zápasů a nadále stoupá tabulkou vzhůru. Na tři body mu tentokrát stačila jediná trefa Giulia Donatiho, hráče, který podle původních prognóz ani neměl hrát.

Giulio Donati byl totiž jediným otazníkem v sestavě trenéra Palladina. Monze se postupně vyprázdnila marodka a jde vidět, že pokud je tým kompletní, tak se mu daří.

Boloňa rozhodně nebyla o tolik horším týmem, jenomže své šance jednoduše neproměnila. Ve 14. minutě musel hostující brankář Di Gregorio vyrážet hlavičku Fergusona a gólem neskončila ani dorážka Aebischera. Ve 26. minutě proto udeřili hosté. Andrea Petagna prošel obranou Rossoblu jako nůž máslem a naservíroval přihrávku na skórujícího Giulia Donatiho. Monza měla v závěru prvního poločasu ještě jednu možnost, ale Petagna samostatný únik nedovedl do konce, když smolně nechal balón za sebou.

Každopádně Monza mohla být spokojenější a Boloňa potřebovala zabrat. Její velká šance přišla v 56. minutě po střele Orsoliniho, kterou však Di Gregorio lapil. Na druhé straně zase střílel těsně vedle Caprari. Boloňa si nedokázala s dobře bránící obranou Monzy poradit a před koncem utkání málem inkasovala druhý gól. Andrea Ranocchia nezakončoval z malého vápna ideálně a skákavou střelu nakonec zneškodnil Bardi. Monza dotáhla nejtěsnější vedení do konce a ze stadionu Renato Dall'Ara veze plný počet bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele