základní část, 33. kolo
03.05.2023 18:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Atalanty (© AFP)

Atalanta nezaváhala a drží se ve hře o Ligu mistrů

Pětigólové drama bylo k vidění v Gewiss Aréně v Bergamu. Atalanta nakonec zvládla roli favorita a Spezii porazila, byť jednoduché to nebylo. Hosté sahali po bodech, nakonec však podlehli 2:3 a zůstávají v sestupovém pásmu. Pod výhrou Bergamaschi se brankami podepsali De Roon, Zappacosta a Muriel. Góly Spezie měli na svědomí Gyasi a Bourabia.

Atalanta doma hostila Spezii a pro oba celky to bylo veledůležité utkání. Svěřenci trenéra Giana Piera Gasperiniho potřebovali zvítězit, aby se udrželi v kontaktu s první čtyřkou, na druhé straně Spezia bojuje o záchranu a i ona potřebovala body jako sůl.

Orobici byli od začátku aktivnější, ale zápas se pro ně nevyvíjel dobře. V 18. minutě špatně vystoupil Tolói, obrana Atalanty se otevřela a Emmanuel Gyasi vstřelil první gól. Domácí vzápětí přidali plyn a hlavičku Tolóie musel vyrážet Dragowski, zatímco dorážka Koopmeinerse skončila vysoko nad. Vyrovnáno bylo až po půlhodině hry. Obrana Spezie odvrátila roh jen na vápno, kde se z voleje trefil Marten De Roon. Ještě v prvním poločase mohla Atalanta výsledek otočit, ale brance Pašaliće předcházel Murielův ofsajd.

Každopádně Atalanta postupně získávala nad utkáním kontrolu a krátce po změně stran rozhodla. Ve 48. minutě propálil vše před sebou Davide Zappacosta a Dragowski po teči těžko mohl zasáhnout. Za dalších šest minut už domácí vedli o dvě branky. Zapatovu hlavičku obrana Spezie ještě zachytila, ale ránu Luise Muriela už nikoliv. Spezia byla v nezáviděníhodném postavení, ovšem ani za tohoto stavu to nezabalila a sympaticky dál bojovala.

Na druhou stranu se ale Atalantě otevírala možnost brejkových situací a jednu z nich neproměnil Zappacosta, přičemž hosty zachránilo břevno. A nemělo to být naposledy, co do hry vstoupila branková konstrukce.

V 64. minutě se Spezii podařilo snížit a vykřesat naději na bodový zisk. Šomurodov dobře zapresoval a po jeho přihrávce překonal Dragowského Mehdi Bourabia. Hosté měli na vyrovnání ještě zhruba půlhodinu, nicméně až v závěru skutečně sahali po vyrovnání. Tři minuty před koncem se opřel do balónu Verde a Atalantu zachránilo břevno!

Sudí Marineli ještě nastavil čtyři minuty, ale během nich už Spezia zahrozit nedokázala. Orobici splnili svojí povinnost a budou čekat na výsledky svých konkurentů. Spezia se pokusí získat body jinde.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele