základní část, 9. kolo
09.10.2022 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Chris Smalling (© AFP)

AS Řím těsně přetlačil oslabené Lecce

AS Řím díky dvěma standardním situacím přetlačilo bojovné Lecce, které hrálo více než 70 minut v početním oslabení. V barvách domácích se o góly postaralo duo nejlepších střelců Smalling - Dybala.

Trenér Mourinho musel trochu improvizovat a po smutné porážce od Realu Betis potřeboval reagovat. Využil k tomu i služeb vracejícího se kapitána Pellegriniho, přičemž chybějící pravou stranu pomohl svým startem zalepit nepříliš používaný Viña. Velký pozor si římští obránci museli dávat zejména na šikovného Strefezzu, který svým umem oslnil i někdejšího hráče obou mužstev Vučiniće.

Úvod utkání ale ukázal jiného hrdinu. Kanonýra AS s úplně jinými povinnostmi na hřišti. Po Pellegriniho krásném centru se totiž už v 6. minutě vznesl do vzduchu na zadní tyči Chris Smalling, který snadno předskočil protihráče a zavěsil - 1:0 pro AS.

Jeho naděje na tři body se ještě víc zvedly ve chvíli, kdy se srazili Belotti s Hjulmandem a sudí po poradě od videa trochu překvapivě vyloučil hostujícího kapitána. Rozdíl byl jediný - Hjulmand šel proti Belottimu kolíky napřed. Paradoxně toho ale Lecce v utkání předvedlo víc v deseti než v plném počtu.

Římané totiž vůbec nebyli aktivní a vypadalo to, jako by spoléhali na to, že oslabený soupeř se porazí sám. Jenže to byla chyba. Rozlícený soupeř totiž pět minut před koncem poločasu znenadání udeřil! Rohový kop sice Lecce ještě nevyšel, ale po sérii odrazů napálil míč Gabriel Strefezza přes hradbu těl přímo do sítě!

Po pouhých dvou minutách druhé půle se AS dostalo do útoku a střídající Abraham padl ve vápně k zemi. Sudí pískal spornou a dost přísnou penaltu, kterou sice proměnil Paulo Dybala, ale při kopu se zranil a musel ze hry. Pak už AS hrálo jen na údržbu. Do zajímavé šance se dostal mladík Zalewski, ale brankář Falcone jeho dělovku vyrazil. V závěru se sice prosadil Abraham, jenže pro jasný ofsajd Pellegriniho branka platit nemohla.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele