základní část, 36. kolo
22.05.2023 18:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Nemanja Matič zařídil AS Řím aspoň remízu (© AFP)

AS Řím znovu ztratil body, Salernitana mu v pohodě stačila

Římané nakonec ve vypjatém utkání remizovali se Salernitanou, i když měli po většinu utkání namále a tahali za kratší konec. Salernitana dokázala skvěle těžit z několika chyb nesehraného AS, které tak v lize dál tápe.

AS Řím touží po kvalifikaci do Ligy mistrů, která by hodně pomohla poloprázdné klubové pokladně. A nechtěl spoléhat jen na vítězství v Evropské lize. Jenže jeho postavení v Serii A mu mnoho šancí nedává. Salernitana šla do utkání ve Věčném městě jako čerstvě zachráněný tým, aniž by pro to musela v rámci tohoto kola něco udělat. Na Olimpico měla navíc dobré vzpomínky.

A dnes pokračovala v obdobném stylu. Hodně pozměněná zahajovací sestava AS totiž nestíhala tempu Salernitany, která hrála jednoduše, rychle a efektivně. Římané naopak stále vraceli míč na stopery a obecně působili jako hokejová přesilovka v hodně slow motion režimu. Takže dvanáctá minuta je dost zaskočila. Coulibaly vyslal krásný lob za obranu AS, kam si naběhl jeho dřívější nepřítel Antonio Candreva. Ofsajd se nepískal, neb se na jeho hraně zapomněl El Shaarawy. Takže Candreva stačil píchnout do míče před Patríciem, a Salernitana tak vedla!

Na Římanech bylo znát, že se jim do útoku zas tak moc nechce a že jejich hlavním mottem je nezranit se před finále. Až ve druhé nastavené minutě Vlkům na chvíli svitla naděje. Jenže gól Rogera Ibañeze nebyl kvůli předchozí ruce uznán. Salernitana navíc hned poté zase vyvázla bez trestu, když VAR zkoumal další penaltovou situaci.

Do druhé půle nastoupil kapitán Lorenzo Pellegrini a jeho prezence se hned projevila. Jím kopnutý přímý volný kop totiž po Ochoově zákroku dopravil do sítě Stephan El Shaarawy! Nicméně následně AS chybovalo a do rozvrácené obrany zaplul útočník Boulaye Dia, který krásnou patičkou strhl vedení na stranu Salernitany!

Postupem času ale AS začalo přeci jen hrát důrazněji a za svou aktivitu byli Giallorossi odměněni. Sedm minut před koncem utkání totiž hostující obránci nedokázali odvrátit míč a střídající Nemanja Matić tvrdou ranou propálil všechno před sebou! Víc než bod si však dnes AS nezasloužilo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
tadko97

Nič iné ako 3 body konečne po dlhej dobe. 2:0

Reagovat
Largo

Daje!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele