základní část, 23. kolo
19.02.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Nicolò Cambiaghi (© AFP)

Empoli veze z Florencie cenou remízu

Hned po závěrečném hvizdu byla remíza zklamáním pro oba celky, protože Empoli dlouho ve Florencii vedlo a i když domácí pět minut před koncem vyrovnali, není to výsledek, se kterým před zápasem počítali. Empoli poslal do vedení Nicoló Cambiaghi a za Fiorentinu srovnal Arthur Cabral.

První poločas nakonec vyšel lépe hostujícímu Empoli, které se ve 28. minutě ujalo vedení. Do té doby se na hrací ploše nic moc neudálo, ale jedna povedená akce změnila ráz celého utkání. Nicoló Cambiaghi využil v šestnáctce dobré narážečky a přízemní střelou zaskočil brankáře Terracciana.

Fiorentina byla v prvním poločase blízko odpovědi a Antonín Barák dokonce dostal balón do sítě, jenomže VAR branku neposvětil a naopak jí neuznal. Následně to mohlo být o dva góly, kdyby Caputo lépe vyřešil samostatný únik na Terracciana. I na druhé straně nakonec nebyla uznána jedna branka, protože Caputo doklepl balón z ofsajdu.

Fiorentina po prvním poločase ztrácela a potřebovala zvýšit aktivitu. To se jí sice podařilo, ale k vyrovnávací brance to dlouho nevedlo. V 67. minutě pálil hodně vysoko nad Jonathan Ikoné a další náznaky šancí obrana Azzurri zvládla.

Empoli bylo ve Florencii blízko výhře, ale domácí nakonec přeci jenom vyrovnali. Pět minut před koncem nejprve Dodův centr skončil na břevně a odražený balón poslal hlavou do branky Arthur Cabral - 1:1. Viola by jistě brala raději tři body, ale čas na otočku už moc neměla a nakonec musela vzít za vděk remízu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele