základní část, 30. kolo
17.04.2023 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Arthur Cabral (© AFP)

Ve Florencii se body dělily

Pondělní dohrávka skončila remízou 1:1, což pro oba celky nic neřeší. Fiorentina sice prodloužila neporazitelnost, ale evropské poháry se jí nepřiblížily. Podobně je to i s Atalantou, která mohla využít zaváhání obou milánských velkoklubů. Jako první udeřili na Stadio Artemio Franchi hosté, nicméně na gól Joakima Maehleho zareagoval po změně stran Arthur Cabral.

Trenér domácích Vincenzo Italiano vsadil od úvodní minuty na českého reprezentanta Antonína Baráka a byl to právě on, kdo se podílel na první gólovce zápasu. Střelu českého záložníka Sportiello zkrotil a chvíli nato ho pořádně protáhl i pokus Cabrala. Fiorentina byla v úvodní pasáži o něco lepším týmem, ale gól nedala a to ani po závaru ve 24. minutě. Domácí nakonec v prvním poločase zaplatili za zbytečnou ztrátu balónu ve středu hřiště vysokou cenu. Joakim Maehle se ocitl na hranici šestnáctky nehlídaný a přes povyběhnutého Terracciana vstřelil vedoucí branku! Odpovědí Fiorentiny byla jen další střela Cabrala, kterou obrana Orobici zblokovala.

Fiorentina o přestávce na nic nečekala a přichystala střídání. Ofenzivní výpady měl zvýšit Josip Brekalo a skutečně v úvodních minutách druhé půle Viola vyrovnala. Obránce Tolói zahrál v pokutovém území rukou a nařízenou penaltu s chladnou hlavou proměnil Arthur Cabral - 1:1. Ve Florencii se tak začínalo nanovo.

V 64. minutě se dožadovali pokutového kopu i hosté a to za údajný faul Martíneze na Zapatu. Sudí Guida se ale na doporučení videa rozhodl nepískat. V závěru byla Fiorentina několikrát blízko třem bodům, ale přímák Biraghiho skončil jen na vzdálenější tyči a už v nastavení vychytal Sottilovu hlavičku Sportiello. Dlouhé osmi minutové nastavení rozhodnutí nepřineslo a atraktivní dohrávka skončila smírem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele