základní část, 37. kolo
27.05.2023 18:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Fiorentiny (© AFP)

Fiorentina během dvou minut otočila utkání s nesoustředěným AS Řím

Fiorentina nezvládla první poločas utkání s AS Řím a prohrávala po brance Stephana El Shaarawyho o jednu branku. Jenže v závěru, kdy už se AS vidělo v šatně s výhrou, mu během pouhých dvou minut dala dvě branky! Tím AS opět ztrácí v boji o poháry a dává šanci svým pronásledovatelům.

Ve Florencii na Artemio Franchi se odehrál duel dvou týmů, které čeká evropské finále. Domácí "Fialky" se pomalu připravují na souboj s West Hamem, Evropská liga a její mistr Sevilla zase čeká na AS Řím. I proto se oba trenéři rozhodli pro několik změn oproti klasické základní sestavě. Jistá nesouhra byla vidět od prvních minut na obou stranách, ale lépe z téhle situace vyšlo římské AS.

Tomu stačilo jen 11 minut k tomu, aby se dostalo do vedení. Po nepříliš záživné první desetiminutovce si na hraně ofsajdu převzal míč Andrea Belotti a krásným pasem na zadní tyč oslovil Olu Solbakkena. Ten hlavou zpátky vedle sebe oslovil Stephana El Shaarawyho a zkušený útočník AS v klidu překonal náhradního brankáře Cerofoliniho!

Domácí Fiorentina kontrovala několika nepříjemnými ataky, které vedl zejména Jonathan Ikoné nebo Antonín Barák, snaha byla vidět i na aktivitě Luky Joviće. Přesnou mušku ale srbský útočník neměl a obrana AS, především pak neprostupný Chris Smalling, mu nedávala moc šancí ani prostoru vypálit. Další větší šanci si tak připravilo opět AS. Stephan El Shaarawy krásnou ranou pod víko protáhl brankáře Cerofoliniho a sledoval, jak mladý Ital vyráží balon mimo.

Velmi dlouhou dobu se Fiorentině nedařilo získat pevnou půdu pod nohama. Ale závěr jí vyšel fantasticky. Pět minut před koncem obránci AS nepokryli Mandragoru, který hlavou po centru našel Luku Joviće a ten z blízka prostřelil Svilara. Definitivní katastrofu AS Řím dokonal jen o dvě minuty později Jonathan Ikoné, který zůstal po dalším centru nehlídán na zadní tyči a snadno dokázal dopravit míč do sítě - 2:1 pro Violu, která si za svůj aktivnější přístup tři body zcela jistě zaslouží.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele