26. kolo
18.02.2022 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Matthijs de Ligt (© AFP)

Turínské derby skončilo remízou

Bitva o Turín známá jako Derby della Mole skončila remízou 1:1 a zejména pro Juventus je to další velká ztráta. Stará dáma může přijít o náskok na čtvrtém místě a komplikuje si tím účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Allegriho tým rychle vedl zásluhou stopera De Ligta, ale konečné slovo měl po změně stran Belotti.

Juventusu se tak nepovedla generálka na utkání Ligy mistrů proti Villarrealu a i když protáhl svojí ligovou neporazitelnost, remíza je pro něho málo. Bod ze hřiště městského rivala je naopak vzpruhou pro Granatu, která aktuálně půlí ligovou tabulku.

Trenér Max Allegri se rozhodl nešetřit sestavu a v ofenzívě nechyběly hvězdy jako Dybala nebo Vlahović. Největší nebezpečí od Granaty hrozilo od Andrey Belottiho, útočníka, který je neustále spojován s odchodem do většího klubu.

První poločas derby nabídl zajímavou podívanou na obou stranách. V 9. minutě se o první rozruch před Szczesnym postaral Brekalo, jehož přihrávka před branku nenašla adresáta. Na druhé straně mířil těsně vedle vzdálenější tyče Rabiot. Nerozhodný stav vydržel na Allianz Stadium jen třináct minut. Na rohový kop Cuadrada si naskočil Matthijs De Ligt a hlavou poslal Juventus do vedení. Následně se na hrací ploše přitvrdilo a dál byly k vidění zajímavé okamžiky. Několik střeleckých pokusů bylo zablokováno, popřípadě skončilo mimo tři tyče.

Do druhého poločasu se trenér Allegri odhodlal vystřídat, v kabině zůstal Pellegrini a na trávníku se objevil De Sciglio. Začátek se ale Staré dámě nepovedl a v 50. minutě velice nebezpečně střílel nad branku Mandragora. Granata se dočkala po hodině hry, když centr Brekala dopravil z první do branky Andrea Belotti - 1:1.

Povzbuzený FC Turín si dál vyskakoval a střela Mandragory prosvištěla vedle vzdálenější tyče. Pro Juventus byla remíza málo, na druhou stranu hosté dokázali veškeré útočné snažení eliminovat. Nekonal se ani závěrečný tlak a Juventus se tak musel smířit s remízou. Granata veze bod ze hřiště slavnějšího rivala znovu po třech letech, avšak čekání na vítězství v derby se protáhlo už na sedm let.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele