1. kolo
25.08.2019 20:45 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

SPAL vedl o dva góly, přesto na body nedosáhl

Dobrý vstup do sezony mají za sebou i hráči Atalanty Bergamo, byť začátek utkání na stadionu Paola Mazzy byl pro ně noční můrou. SPAL totiž vstřelil dvě branky, ale soupeři nakonec umožnil skóre otočit. Ještě do poločasu snížil Gosens a po změně stran dokonal obrat dvougólový Luis Muriel.

Atalantě v útoku scházel klíčový muž Josip Iličić a jen na lavičce náhradníků seděl Luis Muriel. Kouč Gian Pier Gasperini se rozhodl ponechat na lavičce i novou stoperskou akvizici Martina Škrtěla a dost možná to byl v začátcích špatný tah. Obrana Orobici totiž v úvodních minutách hořela jako papír.

Poprvé hned v 7. minutě, kdy se po jednoduché akci objevil před Gollinim Federico Di Francesco a přízemní placírkou otevřel skóre utkání. SPAL byl navíc i nadále hodně při chutí a Atalanta se musela ohánět. Loni třetí tým soutěže postupně převzal iniciativu, ale dalšího góly se zase dočkali domácí. Igor pěkně přešlapávačkami zamotal hlavu Hateboerovi a jeho střílený centr před brankou doklepl do sítě Andrea Petagna. Dva góly už znamenaly pro Atalantu vážný problém, naštěstí ale pro ní došlo k rychlému snížení. Ve 34. minutě Hateboer odčinil předchozí zaváhání a krásným centrem posadil balón na hlavu Robina Gosense a ten snížil. Do přestávky se pak mohlo několikrát měnit skóre, ale Duvána Zapatu, stejně jako Rema Freulera fantasticky vychytal Beriša.

Atalanta se nicméně na sklonku poločasu přesvědčila, že zdaleka není nic ztraceno a podobnou aktivitou zůstávala ve hře o body. SPAL se úspěšně bránil až do 71. minuty, kdy ze střední vzdálenosti práskl do balonu Luis Muriel a srovnal na 2:2. Že má Kolumbijec parádní cit v noze ukázal i v 76. minutě, kdy krásně umístěnou střelou k tyči strhl vedení na stranu Bergamaschi.

Luis Muriel ani nebyl daleko od hattricku, ale dvě minuty před koncem začaroval Beriša a střelu nohou reflexivně vyrazil. Atalanta už si výsledek nenechala vzít a na úvod Serie A získala všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele