10. kolo
28.10.2018 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Mertens v závěru získal pro Neapol bod proti Římu

Neapol se proti Římanům v zakončení dlouho trápila, ale v 89. minutě se konečně dočkala zcela zaslouženého vyrovnání. Na první branku Stephana El Shaarawyho odpověděl střídající Dries Mertens.

Neapol má za sebou výtečně sehrané utkání Ligy mistrů s Paris Saint-Germain, ve kterém opět ukázala, že je velmi náročným soupeřem a na obou koncích hřiště má velkou kvalitu. Tu dnes ztělesňovali Hysaj s Koulibalym na jedné straně, zatímco vepředu se měli s obranou Vlků prát zejména Milik, Insigne nebo Ruiz.

V dresu AS Řím jsme dnes viděli postrach Neapole, Edina Džeka, kterému se proti Partenopei tradičně velmi daří. Kromě něj od prvních minut nastoupili Olsen, Santon, Manolas, De Rossi, Ünder, Lorenzo Pellegrini či El Shaarawy. Jen lavička zbyla na ne zcela zdravého Florenziho. Pro Neapol to byla příležitost opět se postavit do pozice vyzyvatele Juventusu, zatímco AS hledalo ztracenou kontinuitu.

Kvůli potížím s komunikací mezi arbitry začalo utkání se zpožděním, ale rozhodně se čekání vyplatilo. Římané od prvních minut dominovali v kombinaci a domácí se k balonu pořádně dostali až v sedmé minutě, ale hned to stálo za to. Fabián Ruiz míč u vápna nikomu nepůjčil a protančil s ním u kopaček přes dva padající obránce AS. Poté nahrál vedle stojícímu Insignemu, který i kvůli zásahu obránců AS mířil nad bránu!

Z následného rohu se balon snášel k Milikovi, který mířil hlavou opět nad. Ve 13. minutě udělala Neapol chybu v rozehrávce, z čehož těžil krásnou ranou Edin Džeko. Jeho tvrdá rána minula tyč asi o metr. To bylo pro Neapol varování, které domácí ignorovali.

O pouhou minutu později Cengiz Ünder pronikl do vápna domácích a nahrával Edinu Džekovi. Ten balon posunul na Stephana El Shaarawyho, jehož obrana Neapole nechala trestuhodně osamoceného. El Shaarawy včera oslavil narozeniny a dnes si k nim dal jednoduchý dárek - 1:0.

Neapol ale rozhodně neskládala zbraně. Nejprve pálil nepříjemně Milik a později se o další vzrušení před Olsenovou bránou postaral Marek Hamšík. Jeho ostrá střela nadělala zkušenému brankáři velké problémy! Neapol dostala soupeře pod velký tlak a AS hodně často chybovalo. Přesto mohlo vést o dvě branky. Deset minut před koncem první půle totiž Džeko obešel Ospinu a mířil do opuštěné brány, v níž se náhle objevil obránce Albiol a balon hlavou vyrazil!

Velké problémy pro trenéra Di Francesca znamenalo zranění De Rossiho. Kapitán Giallorossi musel ze hřiště už ve 43. minutě a pod tlakem hrající AS tak ještě oslabilo. Další ostrý centr těsně před Insignem schoval do náruče brankář Olsen. Zasahovat musel také po změně stran, když ho hned v první minutě prověřil ostrý pas Callejóna! Neapol začala hodně agresivně a Řím opět jen bránil.

Řím velmi snadno a ochotně odevzdával míče soupeři a po další takové chybě Cristanteho pálil těsně nad bránu Mario Rui. O chvíli později upadl Edin Džeko ve vápně Neapole bez jakéhokoli kontaktu s Ospinou, za což byl oceněn žlutou kartou. Následně se trenér Ancelotti rozhodl poslat do hry Driese Mertense a využít matné obrany AS.

Neapol drtila obranu Říma a dostat ji na kolena mohl Callejón. Jeho hlavička ale trefila jen tyč! Po parádní kolmici od Ruize běžel do vápna Marek Hamšík, který si všiml volného Driese Mertense. Ten však z místa kolem penalty mířil příliš vysoko nad!

Patnáct minut před koncem dostal míč do Olsenovy sítě José Callejón, jenže jeho branka po kombinaci s Mertensem pro ofsajd neplatila. Platila ale ta další. V 89. minutě totiž jednoduchý pas do vápna Říma netrefil José Callejón, ale nechtěně tím nahrál na volného Driese Mertense. Ancelottiho žolík tak srovnal na konečných 1:1.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Překvapení 1:2

Reagovat
Houfi

1:2

Reagovat
Largo

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele