29. kolo
31.03.2019 12:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Atalanta vyhrála v Parmě a stále může pomýšlet na Ligu mistrů

Atalanta využila včerejšího zaváhání AC Milán a po výhře v Parmě 3:1 ztrácí na čtvrté místo jenom tři body. Parmu sice poslal v prvním poločase do vedení Gervinho, ale ještě do přestávky vyrovnal Mario Pašalić a čtvrthodinu před koncem zápasu otočil výsledek dvougólový Duván Zapata.

Parma začala zápas na Ennio Tardini pěkně divoce a už v první minutě musel po dobré ráně Juraje Kucky zasahovat Pierluigi Gollini. Hosté první gólovku Ducali přežili, tu druhou už však nikoliv. Rychlonohý Gervinho využil chybné rozehrávky a přízemní střelou v 8. minutě zápasu překonal Golliniho.

Hosté na nic nečekali a okamžitě přikovali Parmu k vlastní šestnáctce. Duván Zapata se po přihrávce Freulera dostal za obranu Parmy a jen díky skvělému zákroku Sepeho to bylo stále 1:0 pro domácí. Z následného rohového kopu byl Zapata znovu blízko vedoucí brance, jenomže i z této vyložené pozice nedokázal skórovat a branku přestřelil. Atalanta zvýšila své snažení a ve 24. minutě zaslouženě vyrovnala na 1:1.

Mario Pašalić se po přihrávce Gómeze dokázal prosmýknout obranou a špičkou kopačku uklidit balón za Sepeho záda. V prvním poločase to zdaleka nebyl konec. Oba celky si vytvářely gólovky jako na běžícím páse. Bruno Alvés z přímáku protáhl Golliniho a hlavičku Zapaty vychytal Sepe. Vrátit vedení na stranu Parmy se nepovedlo ani Ceravolovi, který v postupu sám na brankáře Atalanty také neuspěl.

Po změně stran se pokračovalo v nastoleném trendu a hned ve 49. minutě netrefil z ideální pozice branku Alejandro Gómez. Atalanta v zápase hodně zahazovala a dalším příkladem byl pokus Castagneho, který se uvnitř šestnáctky dostal ke střele, ale zařízení znovu netrefil. Atalanta se nakonec druhé branky přeci jenom dočkala, když Castagneho zpětnou přihrávku před branku bez problému napálil do sítě Duván Zapata. Stejný muž pak v devadesáté minutě zasadil Parmě definitivní k. o. Přihrávku před branku mu po rychlém kontru předložil Gómez a kolumbijský útočník dal na konečných 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / gazzetta.it, football-italia.net,

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele