36. kolo
05.05.2018 20:45 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Juventus otočil utkání s Bolognou a Scudetto je blízko

Bologna se sice dnes večer dostala v Turíně do vedení, ale o to ji domácí celek připravil poměrně rychle. Hlavní hvězdou zápasu se stal střídající Douglas Costa, který vymyslel hned dvě asistence.

Bologna jela do Turína značně odhodlaná a rozhodnutá hrát s domácími vyrovnanou partii. K tomu vyslal trenér Donadoni na trávník hráče jako Krafth, De Maio, Poli, Crisetig, Nagy, Verdi či Avenatti. Destro s Di Francescem a Orsolinim zůstali trochu překvapivě jen na lavičce náhradníků.

Ani Juventus ale nemohl utkání zcela vypustit, ačkoli je velmi blízko dalšímu mistrovskému titulu. Chuť ukázat se před domácími davy byla evidentní a šanci dostali například Dybala, Marchisio, Matuidi, Rugani nebo Asamoah s Cuadradem. Obrana Juventusu se ocitla v první chvíli trochu pod tlakem a jen nepřesnost zabránila hostům v rozvinutí rychlého útoku směrem na Buffona. Mbaye je sice rychlík, ale na dlouhý nákop nakonec neměl šanci reagovat.

Ofsajdovou linii si o chvíli později zkušeně pohlídal Gonzalo Higuaín, který se dostal k míči a pádil na brankáře Miranteho. V deváté minutě sice mířil poměrně dobře, ale jeho úmysl Mirante vystihl a míč nohou vykopl! Zkušený veterán mezi třemi tyčemi Felsinei se musel činit také po dvaceti minutách, kdy jej prověřil Alex Sandro. Mladý bek si naběhl na centr před bránu a jen díky Mirantemu Bologna neinkasovala.

O chvíli později Cuadrado našel na malém vápně zcela osamoceného Ruganiho, který však míč špatně zpracoval. Zajímavý a nečekaný zvrat v utkání nastal ve 26. minutě. Střední záložník Crisetig se procpal po chybě obrany Juventusu k míči a pozdě reagující obránce Daniele Rugani jej ve vápně fauloval! Dostal žlutou kartu a navrch Bologna po poradě sudího s videorozhodčím kopala penaltu! K ní se postavil Simone Verdi a překonal Buffona - 1:0.

Stará dáma působila nejprve trochu překvapeně, ale nevzdávala se. Mirante musel zasahovat proti hlavičce Gonzala Higuaína, do šance se hnal také Blaise Matuidi. Ten se stal "obětí" střídání, když se trenér Allegri rozhodl logicky posílit ofenzivu. Do hry vyslal Douglase Costu a jeho přítomnost byla na hřišti cítit.

V 52. minutě ostatně nesla ovoce. Špatně hlídaný Juan Cuadrado odeslal přesný centr do vápna a v pokusu o odvrácení míče zamířil nešťastně do vlastní brány stoper Sebastien De Maio - 1:1.

Rázem byl Juventus na koni a jako žralok ucítil krev. O pouhé dvě minuty byl u míče opět aktivní Brazilec Douglas Costa, který zamotal hlavu dvěma obráncům před sebou a parádní ránou protáhl brankáře Miranteho! Dobíhající Juan Cuadrado nedoběhl včas. Po hodině hry se k balonu dostal nehlídaný obránce Emil Krafth, který dokonce napálil tyč! Prsty v tom (doslova) měl brankář Gigi Buffon.

Douglas Costa ukázal, jak je cenným přínosem pro hru Staré dámy a dál motal hlavy obráncům. V 64. minutě se po jeho akci a parádním centru dostal k míči nabíhající Sami Khedira. To je docela zkušený a dobrý hlavičkář, kterému navíc hodně pomohlo to, že Antonio Mirante podběhl centr - 2:1 pro Juventus.

Když se Staré dámy podařilo otočit, nehodlala si dnes ničím zkazit večer. S tímto úmyslem naopak na hřiště vtrhl zkušený Argentinec Rodrigo Palacio, který vystřídal unaveného Avenattiho. Bologna ale tou dobou už Juventus nijak výrazně neohrožovala a působila hodně bezzubým dojmem.

Toho Bianconeri využili a nebyl u toho samozřejmě nikdo jiný, než Douglas Costa. Trochu podceňovaný křídelník si počkal, až Paulo Dybala doběhne do ideální pozice, kam mu dobrým pasem předal míč. Mladý Argentinec už v klidu propálil brankáře Miranteho a zvýšil na 3:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele