37. kolo
12.05.2018 18:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Benevento Calcio - Janov CFC 1:0

Benevento se doma s nejvyšší soutěží rozloučilo tím nejlepším způsobem. V zápase s Janovem zvítězilo po jediné brance tři minuty před koncem, kterou vsítil Cheick Diabaté. Pro nováčka je věčná škoda, že podobné výkony nedokázal předvádět už v první polovině sezony.

Kdy zase bude hrát v Beneventu Serie A, je v tuto chvíli neznámá budoucnost. Giallorossi se ale rozloučili po svém a věrné fanoušky odměnili za velkou trpělivost cenou výhrou nad Janovem.

Benevento vstoupilo do zápasu s velkou chutí a protože Grifové rozehrávku vůbec nenapadali, mohlo v klidu kombinovat a hledat skulinky v soupeřově defenzívě. Ve 21. minutě měl první vážnější šanci hlavičkující Djimsiti, avšak Grifové to ustáli. Zápas jakoby postupně nabíral tempo, ještě na začátku druhého poločasu to vypadalo na bezgólovou nudu a až dvacet minut před koncem se s šancemi roztrhl pytel. Giuseppe Rossi měl na kopačce vedoucí gól, ale skvělý zákrok předvedla opora domácích brankář Puggioni. Na druhé straně Benevento výrazně zahrozilo po rohovém kopu a o chvíli později se sám před Puggionim zjevil Hiljemark, ovšem nepřišel si na něj.

Hra se v této fázi zápasu přelévala ze strany na stranu, koneckonců nebylo na co čekat a hrát na 0:0, když v podstatě o nic nejde, by byla zrada na diváky, kteří si našli cestu na stadion. Deset minut před koncem předvedl výtečný zákrok i Lamanna a vzápětí Sandro netrefil prázdnou branku.

V 83. minutě byl blízko prolomení skóre znovu Giuseppe Rossi, ale placírkou minul. Branka visela ve vzduchu a dočkali se jí domácí borci. Brignola táhl rychlý protiútok, na levé straně našel volného Cheicka Diabatého, který rozradostnil stadion Cira Vigorita. Benevento v posledním domácím zápase udolalo Janov 1:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele