38. kolo
28.05.2017 18:00 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

UC Sampdoria - SSC Neapol 2:4

Neapol nakonec smutní, byť na půdě Sampdorie Janov vyhrála 4:2. Důvodem je výhra AS Řím nad jiným janovským celkem, která mu pojistila druhé místo a zajistila skupinovou fázi Ligy mistrů. Neapoli patří bronzová příčka a pro účast v milionářské soutěži se bude muset proklestit obávaným předkolem. V zápase na Luigi Ferraris nakonec padlo šest branek a hned dvě z nich připravil Patrik Schick.

Karty byly rozdány jasně, Neapol musela zvítězit a doufat v zaváhání římského AS. Parthenopei vzali svůj úkol svědomitě, ale Sampdoria poměrně dlouho v prvním poločase odolávala. Po půlhodině hry poslal na zadní tyč Mertens a Hysajovi scházely centimetry. Neapol to nemuselo mrzet, protože už za pět minut to bylo 1:0. Regini nejprve zabránil nebezpečné přihrávce, jenomže to udělal tak nešťastně, že se k balónu ihned dostal Dries Mertens a střelou překvapil dezorientovaného Puggioniho.

Neapol se vedoucí brankou dostala do herní pohody a ještě v prvním poločase navýšila náskok na 2:0. Lorenzo Insigne potáhl balón do šestnáctky a krásným obstřelem nedal Puggionimu šanci. A když krátce po změně stran zakončil ťukec hlavou do prázdné branky Marek Hamšík, nikdo o výhře Parthenopei nepochyboval.

Sampdoria sice vzápětí snížila, když si na centr Patrika Schicka naskočil Quagliarella, ale Neapol zase utekla na rozdíl tří branek. Krásným křižným volejem se z úhlu prosadil José Callejón. Za chvíli přišla z Říma dobrá zpráva, neboť AS hrálo s Janovem 2:2, jenomže ve stejnou chvíli, kdy Sampdoria, opět po přihrávce Schicka, vstřelila gól na 2:4, se prosadil i Diego Perotti a v řadách Parthenopei zavládl "smutek". Zatímco AS si z druhého místa zahraje skupinu Ligy mistrů, Neapol musí ze třetího místa poputovat do předkola.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele