20. kolo
15.01.2017 15:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Dva bleskové góly Neapole potopily Pescaru

Neapol si doma poradila s Pescarou, která nebyla moc nebezpečná. Domácím pomohl zejména rychlý gól na začátku druhé půle, přičemž další na sebe nenechal dlouho čekat. Penalta Caprariho už jen korigovala pro Pescaru nepříznivý stav.

Neapol dnes odpoledne chtěla dokázat, že i bez zraněných střelců je její status nejlepšího útoku oprávněný. Nemohla si k tomu vybrat vhodnějšího soupeře, protože na svém stadionu San Paolo uvítala tápající Pescaru. Trenér Sarri dal důvěru obvyklé sestavě, která zahrnovala například Reinu, Albiola, Hysaje, Hamšíka nebo Mertense s Callejónem, do hry se dostali i Tonelli s Jorginhem a Strinićem.

Hostující pescara dobře věděla, že ji nečeká nic snadného a že se s míčem zase tak často potkávat nebude. Do hry byl vyslán Cristante, Verre nebo Coda s Caprarim, místo zbylo i na novou posilu v podobě veterána Alberta Gilardina. Právě toho si domácí hráči dobře hlídali, takže se zkušený Ital k míči moc nedostával. První vážnější ránu si na své konto připsal mladík Lorenzo Insigne.

První půlhodina ale moc pohledného fotbalu nebo snad rychlé kombinace nenabídla, spíše se jednalo o boj o míč. Hráči na obou stranách se museli smířit také s obtížným terénem, který smáčel prudký déšť. Hodně aktivním hráčem hostí byl Gianluca Caprari, který nejprve hledal svého spoluhráče Glardina, aby se pak pokusil o slalom sám. Po třiceti minutách uvolnil José Callejón nabíhajícího Lorenza Insigneho, který se štěstím překonal brankáře Albana Bizzarriho, jenže radost domácích hráčů nemohla trvat dlouho - jednalo se o jasný ofsajd.

Ke konci nepříliš záživné první půle se začalo hodně faulovat a hodně žlutit, ale jinak jsme se akcí nedočkali. Na jedné straně pálil z volného kopu nepřesně Gianluca Caprari, na druhé se stejným výsledkem prezentoval Lorenzo Insigne. Poločas druhý už byl mnohem zajímavější a především obsahoval několik branek. O všechny se postarala Neapol a začala rovnou po změně stran. Ve 47. minutě perfektně rozehranou standardní situaci uklidil do sítě obránce Lorenzo Tonelli, který se prosazuje stále častěji do sestavy Partenopei - 1:0 pro Neapol.

Hosté možná chtěli kontrovat nějakou povedenou akcí, ale to se jim moc nepovedlo. Domácí barvy naopak měly veselo hned o dvě minuty později, když se prosadil Marek Hamšík! Slovenská hvězda byla ve správný čas na správném místě, takže se po dalším skvělém pasu Poláka Piotra Zielińskiho mohla radovat z další branky. Vedení 2:0 už pro Neapol vypadalo hodně slibně.

Hostující štírek Gianluca Caprari se snažil o bleskovou odpověď, nicméně jeho střele z hranice vápna chyběla razance. Pak nastala menší hluchá fáze, kdy se ani jeden tým nedostával na dostřel brány. To se povedlo až dvacet minut před koncem, kdy se konkrétně Lorenzo Insigne pokusil vypálit. Jeho rána měla jistě gólové parametry, ale zkušený veterán Albano Bizzarri vše včas kryl.

Festival neproměněných šancí Neapole pokračoval ranami Marka Hamšíka s Driesem Mertensem, brankář Bizzarri pak musel likvidovat povedený projektil, který vypustil Jorginho. S vypětím všech svých sil sil si si však Bizzarri nakonec poradil. Pět minut před koncem si Neapol pojistila své vedení, když si Belgičan Dries Mertens vyměnil balon s Allanem. Následně od něj dostal perfektní nahrávku a poslal balon do sítě - 3:0.

Nakonec brankář Pepe Reina čisté konto neudržel, protože jej překonal Gianluca Caprari. Mladý Ital proměnil pokutový kop nařízený po faulu ve vápně, jenže na body jeho branka nestačila. Neapol díky skvělé druhé půli vyhrála a má důležité tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele