10. kolo
26.10.2016 20:45 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Juventus FC - UC Sampdoria 4:1

Patrick Schick sice ve druhém poločase svojí brankou vykřesal hostům naději, ale Stará dáma dalšími brankami žádné překvapení nepovolila a nakonec vyhrála jednoznačně 4:1. Juventus tak odčinil prohru s Milánem a na čele si udržel dvoubodový náskok před dotírajícím Římem.

Trenér Massimiliano Allegri udělal oproti zápasu s Milánem několik změn. Ty nejvýraznější: Do branky se místo Buffona postavil Neto a v záložní řadě nastoupil uzdravený Claudio Marchisio. Také Sampdoria začala s jinou jedenáctkou a od úvodní minuty dostal na trávníku šanci Patrick Schick!

Juve moc chtělo odčinit víkendový nezdar a do zápasu vlétlo opravdu ve velkém stylu. Pouhé čtyři minuty stačily na to, aby se Cuadrado uvolnil a přesně odcentroval na hlavu Maria Mandžukiče - 1:0 pro Juventus. Než se vůbec hosté stačili vzpamatovat, inkasovali podruhé a znovu ze vzduchu. Na Pjaničův rohový kop si úspěšně naskočil Giorgio Chiellini - 2:0. Následně tlak Staré dámy přeci jenom otupil a dopředu se dostávala i Sampdoria. Po dobré práci Patrika Schicka zakončoval jen těsně vedle tyče Sala. To už se psala 32. minuta a nic dalšího krom vynuceného střídání Juventusu se neudálo. Max Allegri musel stáhnout Patrice Evru, jenž měl nějaké zdravotní potíže a do hry nasadit Alexe Sandra.

Domácí toho v prvním poločase nemuseli příliš ukázat, dvě rychlé branky je dostaly do luxusní pozice. Nicméně ve druhém dějství přeci jenom chtěli přidat třetí branku, která by zápas definitivně rozhodla. Stal se však přesný opak. Praet dobře vystihl domácí rozehrávku, přihrávkou ještě našel Patrika Schika a ten z první překonal Neta! Bohužel pro českého fanouška, Schick vydržel na trávníku jen do 61. minuty, pak byl střídán za Luise Muriela.

Ale Juventus žádné drama povolit nechtěl a v 65. minutě si vzal dvougólové vedení zpátky. Puggioni byl v jednom ohni, dokázal lapit šance Pjaniče i Higuaína, ale na další dorážky prvně jmenovaného už zkrátka nestačil. Stará dáma pak vstřelila ještě jednu branku. Obrana Námořníků vůbec nereagovala na standardku Cuadrada, v domění o ofsajdu přestala hrát a Giorgio Chiellini pečetil na konečných 4:1 pro Juventus.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Pospovič

3:0

Reagovat
scr

Schic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele