21. kolo
22.01.2017 12:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Lazio na domácí nestačilo, rozhodlo argentinské duo

Juventus si bez problémů poradil s římským Laziem a získal cenné tři body. Velký rozdíl spočíval především v tom, že domácí Stará dáma dokázala své šance využít. O góly se postaralo argentinské smrtící duo Dybala - Higuaín.

Juventus hostil v očékávaném šlágru 21. kola Lazio a mnohým bylo jasné, že tady půjde o hodně. I proto se oba trenéři rozhodli nasadit to nejlepší, co měli k dispozici. Trenér Max Allegri nechal doma tradiční sestavu s pěti záložníky a třemi obránci. Do hry vypustil hodně ofenzivní jedenáctka, do níž se vešli Pjanić, Dybala, Mandžukić nebo Higuaín plnící roli typické devítky.

Rozestavení se čtyřmi obránci zvolil také mladý trenér Simone Inzaghi, který hodně spoléhal na hráče jako Radu, de Vrij, Wallace nebo Milinković-Savić. Do hry se dostal i Patric, Parolo nebo Felipe Anderson. Překvapením pak bylo nasazení mladíčka Lombardiho na místě, které obvykle patří Keitovi Baldému.

Oba týmy se velmi dobře znají, často spolu obchodují a patří k tradičním klubům italské kopané, ale dnešní duel měl přesto zvláštní náboj. Zatímco Laziu se velmi daří, Juventus už několikrát zaváhal, čímž otevřel boj o první místo a poháry obecně.

Pod dohledem sudího Massy se Juventus pustil do svého soka a dával od prvních minut jasně najevo, že je na Juventus Stadium pánem. Už po pěti minutách se navíc prosadil, když mladík Paulo Dybala dostal na malém vápně nahrávku  střelou do protipohybu nedal zkušenému brankáři Marchettimu žádnou šanci zasáhnout - 1:0 pro domácí!

Lazio bylo jako opařené a chvíli nevědělo, jak má na nepříznivý vývoj reagovat. Brzy se navíc situace ještě zkomplikovala. Juan Cuadrado našel po chvíli kombinace volnějšího Gonzala Higuaína, který si v podobných situacích umí zachovat chladnou hlavu. Střelou na bližší tyč lehce překonal brankáře Marchettiho a Juventus zdvojnásobil své vedení.

Biancocelesti se ale nevzdali a znepříjemňovali Staré dámě život. Z pětadvaceti metrů napřáhl k ráně Sergej Milinković-Savić a zamířil jen těsně vedle! Na druhé straně se sice Juventus prosadil ještě jednou, jenže tentokrát se proti němu postavil pomezní sudí, který zvedl praporek pro ofsajd. Lazio tak ještě žilo.

S tečovaným pokusem Bonucciho měl brankář Federico Marchetti menší problémy, ale do konce první půle se už stav nezměnil. Po příchodu ze šaten se o dobrou střelu zasloužil Lucas Biglia, na opačné straně jej podobně neúspěšně napodoboval Paulo Dybala. Pokus mladého Argentince se však mezi tři tyče nevešel. Hosté potřebovali nový impuls, který měli obstarat střídající Filip Djordjević s Jordanem Lukakuem.

Po hodině hry se opět projevila rychlost a šikovnost Paulita Dybaly, který i přes nevelikou odolnost vůči tlaku získává u fanoušků Juve plusové body a dává vzpomenout na Alexe Del Piera. Tentokrát však v obrovské šanci minul bránu, třebaže brankáře veterána Marchettiho překonal. Střídání nadějných stráží zprostředkovali hostující mladíci Lombardi s Murgiou.

Konec utkání vypadal, jako když se oba týmy smířili s aktuálním stavem a ani jeden nedělal nic pro jeho změnu. Unaveného Dybalu vystřídala nová posila z Janova v podobě Tomáse Rincóna, pár minutek dostal i mladík Marko Pjaca. Právě mladý Chorvat o sobě dával hodně vědět a dvakrát se dokonce dostal do solidní šance, jenže přesnost mu dnes nic neříkala. Další velký šlágr tak skončil vítězstvím favorita.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Eldarion

13 rokov nevyhrať nad Juve v Sérii A je slušné ... 3:0

Reagovat
Mr.Jindros

Moje koleno bolí, cítím plichtu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Fanda Lazia uz si preju s Juventusem nejaky ten bod. Snad zitra. Forza Lazio

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele