32. kolo
15.04.2017 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Toskánské derby překvapivě pro Empoli

Fiorentina byla na domácí půdě jasným favoritem oproti Empoli, ale to se dokázalo vzepřít. Na první branku Omara El Kaddouriho Fiorentina sice ještě reagovala, ale v posledních vteřinách hry vstřelil druhou a rozhodující branku Empoli obránce Pasqual, který rozhodl o třech bodech.

Hodně emotivní utkání čekalo minimálně Rickyho Saponaru, který ještě před pár měsíci oblékal dres Empoli. Dnes už na trávník stadionu Artemia Franchoho vyběhl v dresu Fialek, vedle něj na hrací ploše pobývali Kalinić, Vecino, Chiesa, Tomović, Tatarusanu nebo Tello se Sanchezem. Empoli nastoupilo se Skorupskim v bráně, ofenzívu měli na starosti El Kaddouri, Baba Thiam a Mčedlidze.

Už ve třetí minutě se ukázal mladý talent Chiesa, který se dostal na dvaceti metrech k míči špatně odvrácenému hostující obranou a napálil jej z první! Jenže nepřesně. O pouhé tři minuty se opět Chiesa zaskvěl krásnou ranou. Jenže brankář Skorupski jeho střelu konečky prstů vyrazil přímo na nohu Cristiana Tella, který z malého vápna přestřeil!

Na opačné straně bylo také živo, když Rade Krunić obdržel ideální přihrávku za obranu a v akci jej zastavili jen dobře se vracející protihráči. Vidět byl i hrotový útočník Fialek, Kalinić. Ten si naběhl na přihrávku za obranu a snažil se vypálit z úhlu, jenže nemířil přesně. Empoli nebylo příliš aktivní a v úvodu utkání jednoznačně tahalo za kratší konec. O to větší překvapení se urodilo deset minut před koncem první půle.

Mame Baba Thiam totiž centroval do vápna a brankář Ciprian Tatarusanu jeho pokus vyrazil jen k nohám dobíhajícího Omara El Kaddouriho! Pro mladého talenta z líhně Neapole už nebylo problémem překonat svého soupeře - 1:0.

Do hry se po změně stran dostal i Federico Bernardeschi, který táhl útok velmi zajímavě středem hrací plochy. Chyběla mu ale podpora spoluhráčů. Mladý Španěl Cristian Tello pak našel svou přihrávkou pod sebe Federica Chiesu, jehož střelu doprostřed brány polský brankář Skorupski vyrazil.

Neměl už ale akci, kterou rozjel španělský veterán Borja Valero. Ten místo střely z úhlu nahrával pod sebe na Cristiana Tella, který prostřelil vše před sebou! Borja Vaero byl v době nahrávky v ofsajdu, ale sudí nakonec celou akci pustili, třebaže se hráči Empoli hodně zlobili - 1:1.

Empoli tak nezbývalo nic jiného, než se dát znovu do dobývání domácí branky. O pouhé dvě minuty později ale museli děkovat ofsajdu za to, že gól Nikoly Kaliniće nemohl být uznán. Patnáct minut před koncem utkání Fialky přitahovaly smyčku kolem krku Empoli. Střídající Josip Iličić se postavil k exekuci přímého volného kopu a svou levačkou napálil břevno brány, kterou strážil Skorupski!

A to byl dost možná zlomový moment utkání. Tři minuty před koncem se nejprve musel s vypětím sil vrátit Davide Astori, aby smazal náskok Thiama. A pak to přišlo. Ledová sprcha pro Florencii, o kterou se zasloužil pokutový kop! Sudí Mazzoleni sice notnou chvíli váhal, ale nakonec pískal faul těsně před vápnem jako penaltový. A protože zkušený bek Manuel Pasqual nařízenou šanci proměnil, Empoli překvapivě vyhrálo!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele