30. kolo
20.03.2016 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sampdoria doma padla, tři body si odváží Chievo

Chievo Verona slaví, protože se hostům povedlo vyválčit tři body z utkání proti domácí Sampdorii. Janovský celek dnes nepodal moc dobrý výkon a čeká jej ještě hodně velký kus práce. Jediným střelcem utkání se stal Riccardo Meggiorini.

Doria dnes nedokázala naplnit roli favorita a vítězství jí nebylo přáno. Trenér Montella chtěl konečně ukázat, že krize je zdárně zažehnána, že se jeho hráči poučili a že chtějí stoupat tabulkou. Nasadil k tomu silnou sestavu, ve které se o ofenzívu starali Álvarez, Cassano nebo Quagliarella, do obrany se vrátili Moisander a Ranocchia. Hosté spoléhali na ofenzivní trojlístek v podání Birsy, Meggioriniho a Pepeho.

Na centr z levé strany si naběhl Quagliarella, který zkoušel zakončit hlavou, jenže nemířil přesně. Chievo volilo nakopávané míče a kombinaci po zemi přenechávalo s díky domácí straně. Volný přímý kop měl ohrozit brankáře Viviana, jenže Valter Birsa jej napálil jen do zdi. Meggiorini se dostal do zajímavé šance, jenže byl včas odblokován soupeřovými obránci. To se jim už ale nepovedlo o chvíli později.

Birsa totiž našel přesný centrem z pravé strany právě Riccarda Meggioriniho, který byl ve vápně zcela nehlídaný. Viviano neměl šanci zasáhnout a inkasoval. Teď bylo na Námořnících, aby s výsledkem něco udělali. To se jim však dlouho nedařilo.

Bylo totiž ještě hůř. Pepe byl totiž ve vápně faulován a hosté dostali šanci zahrávat pokutový kop. Osvědčený technik Birsa se k němu sebevědomě postavil, jenže jeho přízemní střelu k tyči Viviano vystihl! Birsa chtěl všechno napravit a dostal k tomu ideální šanci. Jenže další jeho pokus ze strany Viviano vyrazil a založil při tom ještě protiútok svého týmu. Ten však k ničemu nebyl. Vlastně jako celá ofenzíva Blucerchiati.

Až před koncem první půle Fabio Quagliarella využíval lob přes brankáře, toho však na brankové čáře zaskočili jeho obránci. Do druhého poločasu nastoupili také lépe hrající domácí. Na centr od rohového praporku si naběhl De Silvestri, jehož hlavička však skončila na břevnu Bizzarriho brány! Nevýrazného zlobivého dítěte italského fotbalu Cassana vystřídal mladík Correa, který měl vnést do hry Dorie trochu větší agresivitu a kreativitu.

Dál však tlačilo Chievo, které si chtělo pojistit tři body. Meggiorini dostal do vápna pěknou přihrávku z levé strany , jenže narazil na skvělého Viviana. Nebýt v bráně Dorie on, možná by skóre bylo mnohem a mnohem vyšší. Skvělou hlavičku De Silvestriho pak vyrazil ještě lepším zákrokem brankář Bizzarri, který také několikrát výrazně pomohl svému týmu ke třem bodům. Tlak Dorie se zvyšoval, ale hosté se nakonec přeci jen ubránili. Slaví tak cennou výhru a navíc čisté konto jako bonus.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele