15. kolo
05.12.2015 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Turín s Římem remizoval 1:1

Turín doma remizoval s římským AS, ale fotbal dnes odpoledne mnoho atraktivity nenabídl. Jako první se trefil Miralem Pjanić po chybě obrany Granaty, ale v závěru penaltu proměnil Maxi López a body se dělí.

Turín měl dnes odpoledne jedinečnou možnost. Slovutné římské AS přivítal na své půdě a ještě v době, kdy se Vlkům vůbec nedaří. Do utkání stále nemohl zasáhnout Maksimović, ale v základní jedenáctce jsme se dočkali například Glika, Perese, Baselliho nebo Acquaha s Vivesem. Do problémů měl obranu AS dostávat především Quagliarella s Belottim.

Trenér Rudi Garcia se teď asi před každým utkáním bojí, aby nebylo jeho posledním. Italská média často hovoří o tom, že vedení ani fanoušci nejsou s tím, jak si Vlci vedou. I proto dnes trenér Garcia ihned vsadil na Gervinha, i když se vrací po delším zranění. V bráně se opět představil Polák Szczesny, před ním byli Florenzi, Manolas, Rüdiger a Digne.

První minuty plynuly velmi pomalu, protože se obě jedenáctky střídaly v držení balonu na svých kopačkách a pomalé kombinaci převážně v obranné čtveřici. Vše narušil až Daniele Baselli, který prošel po straně přes Florenziho i Pjaniće a předkládal balon Belottimu. Ten ještě stihl míč zasáhnout, ale tečoval jej jen do nohou brankáře Szczesného!

Turínský celek rozehrával další rohový kop, který skončil na kopačce dobíhajícího Bruna Perese. Mladý obránce se s ničím moc nemazal a krásně napálil balon na římskou bránu. S pomocí teče však méč zamířil na další roh. Velkou šanci si vytvořil také hostující celek, když Florenzi našel krásným paem nabíhajícího Edina Džeka. Ten ještě hledal Iaga Falquého, ale míč zastavil obránce Kamil Glik.

Ofenzivní fáze AS dnes nefungovala a dokonce Edin Džeko musel zakládat několik akcí z vlastní poloviny, aby mohl k míči. Pak dostaly plány trenéra Garcia první menší trhlinu, když se zranil čerstvě uzdravený Gervinho a musel odstoupit. Jeho místo zaujal mladík Juan Iturbe. AS se nadále snažilo prorazit skrze individuální průniky a po jednom z nich byl v šanci sestřelen Lucas Digne.

Pjanićovo umění při standardních situacích se ale poslední dobou vytratilo a z nařízeného trestného kopu opět nic nebylo. Oba týmy se začaly soustředit na emoce a počet faulů se množil. Diváci ale mnoho šancí do konce první půle neviděli. Do té druhé nastoupily oba týmy v totožném složení, v jakém odcházely do šaten. Jako první se pokusilo ohrozit soupeřovu bránu AS, když De Rossi napálil odražený míč po zemi mezo tři tyče.

Pokud římští fanoušci na někoho spoléhali, ale zůstal daleko za očekáváním, pak se jednalo zcela jistě o Miralema Pjaniće. Bosenský tvůrce hry kazil jednu nahrávku za druhou a jeho zahrávání standardních situací postrádalo přesnost i nápad. Několikrát se do šance dostával Lucas Digne, ale dnes si jej pod křídla vzal zkušenější Bruno Peres a jeho akce zastavoval s přehledem.

Do utkání se dostal i Maxi López, který vystřídal unaveného Fabia Quagliarellu. Následně se zranil Daniele Baselli a nahradil jej Marco Benassi. Do zálohy zasáhl i trenér Rudi Garcia, který místo Nainggolana poslal na hřiště Williama Vainqueura. S centrem si dal načas Alessandro Florenzi, ale Džekova hlavička zamířila těsně vedle!

Juan Iturbe možná není vzrůstem nejvyšší, ale přesto se propracoval k hlavičce na přední tyči. Jenže mířil jen a pouze do boční sítě. Trenér Garcia měl nůž na krku, ale mohlo se mu lépe dýchat poté, co Iturbe vybojoval přímý volný kop. K němu se totiž postavil Miralem Pjanić a hledal Edina Džeka. Jenže ten se míče nedotkl, takže balon zapadl po chybě brankáře Padelliho do sítě - 1:0.

Druhou branku mohl ještě přidat Edin Džeko, který pálil v rámci nastaveného času druhé půle, ale brankář Padelli byl na svém místě. Přesto AS nevyhrálo. Kostas Manolas fauloval po chybě Rüdigera ve vápně Belottiho a k nařízené penaltě se postavil Maxi López. Turín tak doma vybojoval bod.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli je AS v nedbalkách, jak se píše, je vhodná doba je doma sestřelit ! Každopádně po zápase city - stoke okamžitě přepínam na sport1!

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

7 - 1

Reagovat
Largo

Nebo 1 - 5, jako 10. 3. 2002?

Reagovat
KingMaster13

Ach jo takže zase bude půlroční depka 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Remis na poslední chvíli! Zápas slušnej, As měli v druhý půli blíž ke gólům, což se nakonec i potvrdilo. remiza za 1min. dvanáct! zaplať někdo za bod!

Reagovat
Houfi

Nerad to říkám, ale García musí od válu... naprostá neschopnost udržet výsledek ve všech soutěžích herní projev bez Salaha nebo Gervinha je taky naprosto bez nápadu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele