8. kolo
18.10.2015 15:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Janov CFC - Chievo Verona 3:2

Janov přestřílel v krásném utkání Chievo 3:2 a potvrdil vzrůstající formu. Domácí velmi brzy prohrávali, ale skóre dokázali ještě do poločasu otočit. Nicméně ve druhém dějství přišli o vyloučeného Džemailiho a museli se bránit. Chievo sice dokázalo srovnat, ale na branku Tachtsidise ze třetí minuty nastaveného času už zareagovat nedokázalo.

Grifové neodstartovali vůbec dobře, už v první minutě totiž prohrávali po brance Paloschiho 0:1. Meggiorini vykouzlil přesný centr, na který si naběhl útočník Fly Donkeys a nekompromisně poslal míč do sítě - 1:0 pro Chievo. Odpověď domácího celku na sebe nenechala dlouho čekat. Po čtvrthodině hry se prohnal pokutovým územím Chieva Perotti, následně vypálil a Bizzarri jeho ránu vyrazil jen na kopačky Pavolettiho, který srovnal na 1:1. A hned za další čtyři minuty už domácí vedli. Gakpé se rozhodl pro dalekonosnou ránu a s přispěním teče dostal míč za Bizzarriho záda - 2:1 pro Janov. Svěřenci trenéra Gasperiniho mohli po půlhodině hry ještě zvýšit, solidní příležitosti na to měl Pavoletti, ovšem dvakrát si vylámal zuby na Bizzarrim.

První poločas diváky určitě potěšil, hrál se ofenzivní fotbal a hned třikrát se rozvlnila síť. Po změně stran se pokračovalo ve stejném duchu, ovšem s jedním rozdílem. Od 55. minuty hráli domácí bez vyloučeného Džemailiho. Švýcarský fotbalista fauloval unikajícího Hetemaje a po druhé žluté kartě se musel poroučet předčasně do sprch.

Chievo mělo ideální šanci srovnat a blízko tomu bylo po Gobbiho příležitosti, Perin se jen ohlédl, míč však šel těsně vedle vzdálenější tyče. Hostující chvíle přišla v 77. minutě, Mattiello krásně našel Pellissiera, jenž v těžké, skoro až akrobatické poloze, srovnal na 2:2. Fly Donkeys byli jednoznačně na koni, stále totiž hráli v početní převaze.

Jenomže fotbal nemá logiku a tento zápas to znovu potvrdil. Perin šest minut před koncem vytáhl skvělý zákrok a dalo by se říci, že uchránil domácím remízu. Tedy k dělbě bodu alespoň vše směřovalo, ani jeden z týmů už se nikam nehnal, když v tom přišla třetí minuta nastaveného čase a přesná rána k tyči v podání střídajícího Panagiotise Tachtsidise. Janov i v oslabení získal tři body za vítězství 3:2 nad Chievem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele