36. kolo
02.05.2016 19:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

AS Řím otočilo utkání proti Janovu

Na pár hodin je AS na druhém místě! Jako obvykle se ani dnes vítězství nerodilo snadno a velkou roli musel při výhře hrát Francesco Totti. Vlci ale nakonec otočili vývoj utkání proti Janovu a vyhráli 3:2.

Janov se stále musí vyrovnávat s obrovskou ztrátou mezi třemi tyčemi, protože vážné zranění nepustí do hry ještě pár měsíců brankáře Perina. Pod dohledem sudího Gervasoniho se domácí Grifové utkali se soupeřem z Věčného města, přičemž do hry od začátku nastoupil někdejší hráč AS ještě z dob trenéra Zemana, řecký záložník Panagiotis Tachtsidis. Alessio Cerci zůstal jen na lavičce náhradníků.

AS bojuje o druhé místo, i když v tomto boji je jasným favoritem Neapol. Pokud by ale dnes hosté z hlavního italského města vyhráli, dostali by se na druhou příčku alespoň na pár hodin. Neapol hraje až večerní utkání od devíti, což by na ni vytvořilo tlak. Do hry se nakonec nedostal Edin Džeko, kterému trenér Spalletti evidentně nevěří. Od začátku naopak nastoupil uzdravený Nizozemec Kevin Strootman. Šanci dostal i zkušený bek Maicon nebo Daniele De Rossi spolu s triem Salah, El Shaarawy, Perotti.

Janov se do svého soka ihned zakousl a hrál hodně aktivně. První sadu rohových kopů obránci AS odvrátili, zejména Kostas Manolas měl ale s útočníkem Pavolettim hodně práce. První zajímavou střelu měl na svědomí Stephan El Shaarawy, který ale kroucenou ránu poslal těsně vedle tyče. Ačkoli se mohlo zdát, že Vlci jsou jen zatažení, jejich útoky byly smrtící. Rychlý útok římského celku vedl Perotti, který přihrál nabíhajícímu Salahovi a ten dokonal vyšachování domácí defenzívy - 1:0!

Janov se ale nevzdal a hned z první vážnější akce se prosadil! Laxalt potáhl míč po straně a místo centru volil nahrávku do druhé vlny. Dobře udělal, protože Tachtsidisovi se nikdo nevěnoval, De Rossi byl u něj pozdě a sledoval, jak mladý záložník poslal balon přesně k tyči!

Vlci se ihned vrhli do útoku a brankář Lamanna musel vytáhnout parádní reflexivní zákrok, aby vyrazil tvrdou střelu El Shaarawyho! Stejný hráč se marně natahoval na dlouhý pas napříč pokutovým územím od Salaha. Hostům se nelíbil pád El Shaarawyho v pokutovém území Janova, leč sudí Gervasoni rozpažil. Série nákopů v podání hostí skončila jen nevýraznou hlavičkou Rüdigera, který mířil těsně vedle. Giallorossi se hodně snažili, ale obránci Janova nepovolili.

Po další nápadité akci AS s do zakončení dostal El Shaarawy, jenže někdejší hráč AC Milán v akrobatické pozici mířil těsně vedle! Ani domácí ale nechtěli zůstat pozadu a například nádherná rána Susa stála určitě za ovace domácího publika. Brankář Lamanna se překonával a skvělým zákrokem pokazil oslavy El Shaarawymu po krásné ráně italského reprezentanta.

Ani po změně stran se AS nedokázalo prosadit a jeho kombinace se často stávaly kořistí soupeřových obránců. I proto se deset minut po začátku druhého poločasu začal rozcvičovat kapitán Francesco Totti, jenž poslední zápasy plní roli rozhodujícího žolíka. Místo mu udělal v Janově dobře známý Diego Perotti, který dnes nebyl moc vidět.

Ačkoli byli hosté jasně lepší, stačila jediná akce, aby se domácí ujali senzačního vedení! Obránce Maicon nezachytil rychlou nahrávku na Rincóna, který naservíroval rychlý míč Pavolettimu. A mladý útočník už si dokázal poradit, protože jen nastavil nohu a sledoval, jak se na tabuli mění skóre ve prospěch jeho týmu.

Na hřiště se právě místo unaveného Maicona dostal Edin Džeko, který podle Spallettiho výrazu měl zachránit situaci. To si ale vzal na starost opět legendární Totti. Po faulu na svou osobu se postavil k zahrávání standardní situace a po přihrávce kamaráda De Rossiho nekompromisně napálil balon k tyči - 2:2!

Totti to opět dokázal! Opět přišel na hřiště a změnil ráz hry, čímž si opět řekl hlasitě o prodloužení končícího kontraktu. A chorály chválící Tottiho mohly pokračovat, protože Er Pupone pálil krásnou ranou z dalšího volného kopu, jenže tentokrát se vytáhl brankář Lamanna! Ani ten už ale nedokázal zabránit stoupajícímu tlaku AS.

Pět minut před koncem se totiž De Rossiho dlouhý pas snesl k nohám Edina Džeka, který udržel míč před dotírajícím obráncem a poslal jej na střed vápna. Tam si zaběhl rychlík El Shaarawy a krásnou ranou prostřelil brankáře Lamannu! Ani to ale nemuselo být vše, protože v nastaveném čase se musel ukázat brankář Szczesny!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kevin!!!!!

Reagovat
Houfi

taky se těším hlavně na něj

Reagovat
Houfi

1:3 by bylo fajn

Reagovat
kopajda

kde jste to tak brzo vyčetli chlapi?

Reagovat
Lech

Football-italia.net

Reagovat
Houfi

Já nevím, že z každého zápasu musí být drama..ten počet obdržených gólů musí být příští sezónu poloviční a můžeme se bavit o Scudettu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele