2. kolo
30.08.2015 20:45 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Lazio dostalo čtyři branky od Chieva

Lazio se chtělo vzpamatovat z těžké prohry od Bayeru Leverkusen, jenže dnešní noc je snad ještě horší. Od Chieva Verona dostal favorit z Věčného města dokonce čtyři branky a sám ani jednou neskóroval. Dnešní výkon si trenér Pioli rozhodně za rámeček nedá.

Lazio toužilo po tom, aby napravilo své zaváhání proti Bayeru Leverkusen v rámci předkola Ligy mistrů. Dnes stálo proti domácímu Chievu Verona, kterému se v minulém kole podařilo málo vídaný obrat. Domácí nastoupili s hráči jako Birsa, Meggiorini, Paloschi nebo Rigoni, proti nimž postavil svůj výběr Stefano Pioli. Ten se při absenci rozených střelců spoléhal na schopnosti Candrevy, Keity a nováčka Kishny, který se v minulém kole blýskl parádní formou.

Do první šance se propracovával favorit z Věčného města a zakončoval zkušený veterán Antonio Candreva. Italskému reprezentantu však zkazil radost výtečný zákrok brankáře Bizzarriho. Lazio bylo od začátku u míče a poměrně aktivně tlačilo hráče domácích před sebou. Po spolupráci Candrevy s Cataldim, který dnes dostal důvěru trenéra Pioliho, zakončoval právě Candreva. Nepřesně.

Chievo bylo v prvních momentech neškodné, jenže se možná jednalo jen o kamufláž. Po dvanácti minutách se totiž dostalo překvapivě do vedení! Zkušený útočník Riccardo Meggiorini se dostal ke střele a ta propadla mladému brankáři přímo do Etritu Berishovi přímo do brány! Mussi Volanti se tak ujali vedení a na tahu bylo Lazio! A to se snažilo o okamžitou reakci, když z větší vzdálenosti pálil univerzální Senad Lulić. Jeho rána však přeletěla kromě obránců i bránu soupeře.

Zajímavý centr od Kishny našel jen hlavu pozorného stopera Gamberiniho, který Chievu odvádí cenné služby. Další Lulićův pokus také nebyl špatný, leč k bráně nedoletěl - zablokovalala jej obrana Chieva. Ta si dnes velmi rozuměla a hosté se nedokázali dostat do solidní šance. Chievo má pověst týmu, který se rád usazuje před vlastním pokutovým územím a spoléhá na dvě věci: domácí prostředí a remízu. Zaplněný stadion dnes samozřejmě hrál nějakou roli, ale v letošní sezoně se pomalu z Chieva klube velmi zajímavý tým, který útočit rozhodně umí!

Dokázal to i po třiceti minutách, kdy Riccardo Meggiorini vyslal do šestnáctky s vypětím všech sil centr, na který si naskočil mladý Ital Alberto Paloschi a na ukazateli skóre svítila v kolonce domácích už dvojka! Lazio přenášelo nervozitu a chybování z neslavného utkání proti Bayeru i do ligy. Obrana Biancocelesti jako by neexistovali, na hráče padla "deka" a hra jindy chirurgicky přesného týmu postrádala tvář. Stefan de Vrij, jindy opora zadních řad Lazia a jeden z pilířů, se na nesouhru svého týmu nemohl dívat a zraněn odkulhal za postranní čáru.

Kdo by to byl řekl, ještě před zápasem, že do šaten bude Chievo odcházet za stavu 3:0? Já rozhodně ne a trenér Pioli už určitě ne. Ale přesně tento stav svítil na ukazateli skóre minutu před koncem první půle. Standardní situaci ve prospěch Mussi Volanti totiž poslal krásnou ranou do horního růžku brány Valter Birsa, který se s ničím nerozpakoval a překvapil tím Berishu! Tohle Lazio bylo naprosto odlišné od suverénního výkonu z prvního kola. A nebylo to míněno v dobrém slova smyslu. Chaotická hra bez tváře, bojácný výkon v obraně a absence útoku - to byly charakteristické rysy hry Biancocelesti.

Trenér Pioli už toho měl tak akorát dost a rozhodl se pro dvojité střídání. Ze hřiště zmizeli Senad Lulić s Dušanem Bastou, novici byli Morrison a Patricio. Fotbalisté Lazia se dnes rozhodně nemohli za svůj výkon nijak pochválit. Přesto sympaticky nesložili zbraně a pokoušeli se alespoň částečně zmírnit své utrpení. První branku Lazia měl na hlavě záložník Marco Parolo, což sice není kdovíjaký hlavičkář, ale Bizzarri musel vytáhnout parádní zákrok, aby vše dobře dopadlo a Verona neztratila čisté konto. V následujících okamžicích se spásné naděje fanoušků Lazia upřely k Felipemu Andersonovi, který vnikl na hřiště a vystřídal unaveného Antonia Candrevu.

Bylo to ale Chievo Verona, které se nadále snažilo. Střelec Alberto Paloschi jednoduše pronikl za obranu a hlavičkoval; mířil jen těsně vedle. Dvacet minut před koncem trápení římského celku mohl jeho zmar ještě navýšit právě Alberto Paloschi, který utíkal sám na brankáře a jen včasný zákrok Radua jej zastavil. Z následného rohového kopu se sice Alberto Paloschi prosadil, jenže pomezní sudí mával ofsajd. To však Paloschiho a celé rozjeté Chievo vůbec nezastavilo. O pouhou minutu později obránci Lazia opět zmatkovali a Birsa prostrčil míč právě Paloschimu. Velký talent italského fotbalu krásně obstřelil Berishu a Chievo Lazio demolovalo.

Alberto Paloschi byl dnes při chuti a chtěl vstřelit další branku, jenže proti byla obrana Biancocelesti. Rozehrávky přímého volného kopu se ujal mladík Cataldi, který pálil nepřesně. Následně si potlesk na otevřené scéně užil Riccardo Meggiorini, jehož nahradil Paul-José Mpoku. Poslední dalekonosná rána od Castra skončila v rukou Berishy.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
KingMaster13

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele