33. kolo
28.04.2015 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Udinese Calcio - Inter Milán 1:2

Inter Milán zvládl další klíčové utkání a domácí Zebry porazil poměrem 2:1! První branku vstřelil Mauro Icardi, ale na něj ještě dokázali domácí odpovědět díky Antoniu Di Natalemu. Vedení na stranu Interu strhl kritizovaný německý útočník Lukas Podolski. Je pravdou, že domácí hráli bez dvou vyloučených hráčů.

Domácí Zebry vsadily na zajímavý útok v podání Théréau, Guilherme a nestárnoucí kapitán Di Natale. Inter v minulém kole dokázal porazit římské AS a jeho ambice stoupají. Hráčům se dařilo hrát poměrně pohledný fotbal a dnes večer na to chtěli navázat. Trenér Roberto Mancini postavil do útoku Palacia, Hernanese a Icardiho, který měl na svědomí rozhodující branku v minulém kole.

Právě Rodrigo Palacio si po třech minutách zpracoval míč a vypálil ze střední vzdálenosti. Jeho projektil ale mířil hodně vysoko nad bránu. Guarín vystřelil z poměrně velké dálky a brankář Orestis Karnezis musel zasahovat. Dalších patnáct minut se prakticky nic nedělo. Až po třiceti minutách si Brazilec Hernanes, který dnes hrál na pozici zvané trequartista, naběhl na centr před bránu. V obrovské šanci mířil jen do připraveného a dobře zasahujícího brankáře Orestise Karnezise.

Pět minut před koncem první půle, která moc příjemného fotbalu nepřinesla, se plány Udinese začaly bortit. Druhou žlutou kartu totiž inkasoval Maurizio Domizzi, čímž notně oslabil řady Zeber. Následně toho Inter Milán chtěl využít a začal tlačit. Hernanes se prezentoval krásnou ranou z dálky, která zamířil jen kousek nad bránu. Pak se trenér Andrea Stramaccioni rozhodl střídat Guilhermeho a na hřiště poslal Giovanniho Pasqualeho.

V nastavené minutě první půle se k míči dostal opět Hernanes, kterému nová pozice svědčí. Orestis Karnezis ale jeho ránu vyrazil. Tři minuty po změně stran se ovšem Inter Milán ujal vedení. K nařízené penaltě se postavil argentinský střelec Mauro Icardi, který se z pokutového kopu nemýlil a poslal Inter Milán do vedení!

Udinese se nevzdalo a jalo se útočit. A výsledek se brzy dostavil. Zkušený kapitán Antonio Di Natale si naběhl za obranu Interu, obdržel skvělou nahrávku a využil toho skvěle. Dostal se sám před brankáře a zamířil ke vzdálenější tyči, kam už brankář Samir Handanović neměl nárok dosáhnout!

O chvíli později se k ráně zpoza vápna dostal chorvatský záložník Mateo Kovačić, jeho střela prosvištěla těsně vedle tyče! Napodobil jej také Fredy Guarín, který natáhl ke střele z dvaceti metrů a pálil těsně vedle. O chvíli později bylo s Udinese ještě hůř, protože byl za nemístné poznámky směrem k sudímu Rocchimu vyloučen Emmanuel Badu! To byl pro Zebry další velký škrt přes rozpočet. Přesně v 65. minutě se dostal na hřiště v dresu hostí Lukas Podolski. A bylo to střídání zlaté, na které může být trenér Mancini hodně hrdý!

Akce Interu sice pomalu končila, ale Lukas Podolski ještě udržel míč na kopačkách a krásnou ranou strhl vedení na stranu Nerazzurri! To byl rozhodující moment zápasu.

Dvacet minut před koncem utkání si Lukas Podolski zpracoval míč a poslal jej o milimetry vedle pravé tyče. Dvě minuty před koncem druhého poločasu se gólově prosadil Mauro Icardi, ale stál v momentu střely v ofsajdu, takže jeho efektivní patička nemohla platit. Přesto Inter vyhrál.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Forza_Inter

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele