4. kolo
24.09.2014 20:45 CET
3 : 3
(3:2)

Reportáž

Neapol v přestřelce remizovala s Palermem

Neapoli se zkrátka nedaří. Možná, že si fanoušci říkali, že Palermo coby nováček by mohlo sloužit jako odrazový můstek k lepším výkonům. Sicilský tým ale dal tomu domácímu pořádně zabrat a nakonec si domů veze bod. Neapol tak opět nepřesvědčila a trenér Rafael Benítez má o čem přemýšlet.

Nad jeho budoucností se totiž pomalu stahují mračna. Po prvním poločase na tabuli svítilo skóre 3:2 ve prospěch jeho týmu a i když to nebylo ideální skóre, přece jen znamenalo tři body. Po skončení utkání ale fanoušci sotva mohou být spokojeni, protože pochyby se nerozptýlily. Partenopei nepomohlo ani protočení základní sestavy.

Začátek přitom Neapol vůbec neměla špatný. Po rohovém kopu Callejóna na bližší tyč si kolem sebe udělal prostor nabíhající obránce Kalidou Koulibaly, který si poradil s přesilou a míč hlavou usměrnil do sítě - 1:0 po dvou minutách a vše se zdálo být v pořádku.

Neapol navíc tlačila. Marek Hamšík se ujal míče na pravé straně na hranice vápna, posunul si jej na silnější levou nohu a tvrdě vypálil. Jeho rána ale letěla trochu výš, než by si diváci přáli. Přesto se jim jejich miláčci odvděčili za trpělivost i fandění. Po deseti minutách Neapol předvedla další skvělou akci a rázem jí bylo ještě veseleji. Po chybě Palerma v rozehrávce se ujala míče Neapol, Hamšík dostal nahrávku na střed, prošel do vápna, kde se zastavil. Namísto rány počkal na nabíhajícího útočníka Duvána Zapatau, přistrčil mu míč a sledoval, jak mladík napálil míč k tyči!

První patnáct minut to vypadalo, že se Neapol rozhodla umlčet všechny kritiky, kteří ji srovnávali s minulou sezonou. Její hráči létali po hřišti, neustále kombinovali a zcela jasně diktovali tempo utkání. V další akci se objevilo duo Callejón - Zapata, ale ani jeden z nich brankáře nepřekonal. To se nepovedlo ani Marku Hamšíkovi, který trefil jen boční síť brány. Nechci opakovat zavedená klišé, ale tady znovu platilo otřepané úsloví "Nedáš-dostaneš".

A ne jednou. Na rohový kop si nejvýše naskočil Belotti, kterému hlavička sedla a brankář Rafael musel vytahovat míč ze sítě. Téměř vzápětí se rozjel na bránu Rafaela další útok, který ani tentokrát chybující obrana Neapole nedokázala zastavit. Morganella se prosmýkl po straně a předložil ve vápně míč nabíhajícímu Francu Vazquezovi, který z druhé vlny zamířil přesně - 2:2.

To vše se stalo ještě před uplynutím pětadvacáté minuty. Neapol si uvědomila, že pro body musí ujít ještě dlouhou cestu a jeden jí rozhodně nestačil. Naštěstí se mohla spolehnout na souhru mezi Walterem Garganem a Josém Mariou Callejónem, který si naběhl do pokutového území, v něm zkrotil těžký míč od Gargana a skóroval!

Ve druhé půli se ale chuť a energie Neapole vytratily. Palermo si sice koledovalo, když se do šance dostali Dries Mertens s Duvánem Zapatou, ale ani jeden neprostřelil brankáře Stefana Sorrentina. Ten se tak mohl radovat, když viděl akci svých spoluhráčů. Po přízemním centru z levé strany se k míči ve vápně dostal ve skluzu hrající útočník Andrea Belotti a dopravil míč za Rafaelova záda! O tohoto mladého útočníka bude, hádám, ještě velký zájem.

Po pár minutách se Neapol vzpamatovala, ale její hře stále něco chybělo. Neměla zkrátka energii a síly na další gól, i když k němu v závěru utkání neměla zas tak daleko. Rána Koulibalyho ale mířila vedle tyče. Neapol si proto připisuje další matný výkon a trenér Benítez nemůže klidně spát.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tučný špan. čašník odíde, keď prehrajú opäť doma.Vypadnutie z LM a terajšie výsledky, to neustojí.SSC N. investoval veľa peňazí do hráčov, ale mal si zobrať aj špičkového trénera, ktorým Benitez nie je. Áno, vyhral raz LM s Liverpoolom, bol to však zázrak. Sústavne sa však písalo, že ten klub hrá najškaredší futbal v PL - silovo, chaoticky. Išiel do Interu, kde mu Mou nechal víťaza LM a on zlýhal, tak ho odvolali. Potom nerobil nič, až zakotvil na chvíľu v Chelsea, ale odišiel, lebo ho k tomu vyzývali neustále fanúšikovia.

Je pravdou, že pôsobi ako odborník, lebo neustále si niečo píše. Ale ktovie, čo to je, ľudstvo o nič nepríde.

Reagovat
olis

zial, dnes sa to urcite nejak ukope a ma zase na mesiac vystarane, ale kiezby nie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele