28. kolo
22.03.2015 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

SS Lazio - Hellas Verona 2:0

Lazio splnilo svůj úkol a může pokračovat v honbě za druhým místem. Vzhledem k výhře konkurenčního AS nad Cesenou se sice ještě pořadí v tabulce na druhém místě měnit nebude, ale Lazio neustále vytváří tlak na svěřence trenéra Garcii. Dnes mu tři body zajistily trefy hvězdných záložník Felipeho Andersona a Antonia Candrevy.

Hellas Verona spoléhal především na instinkty kanonýra Lucy Toniho, který je ve skvělé formě, branky připravuje i střílí. Táhne díky nim Hellas za poháry a na urostlé obránce Lazia by mohl platit. Tým trenéra Stefana Pioliho s tím ale počítal a kapitána Hellasu velmi dobře bránil. O střílení důležitých branek se v Laziu stará především duo Felipe Anderson a Antonio Candreva, které se trefilo také dnes.

Brazilský štírek jménem Felipe Anderson, kterého si fanoušci zamilovali, nedávno prodloužil smlouvu s Biancocelesti. Evidentně důvěřuje jejich pokusu o postup do Ligy mistrů, která není římskému celku příliš vzdálena. Ambiciózní tým se díky zlepšené formě vyhřívá na třetím místě a velkou zásluhu na tom má právě brazilský kouzelník Anderson. Ten svou bohatou sbírku branek rozšířil i dnes. Lazio skvěle začalo, když ve 4. minutě krásný centr do vápna usměrnil do sítě právě Brazilec Anderson a brankář Benussi byl bez šancí - 1:0.

O deset minut později se míč ve vápně dostal k Morasovi, který dokázal zakončit k levé tyči. Tam se ocitl včas brankář Federico Marchetti, který lvím skokem lapil míč. Aktuálně se může těšit z nominace do italské reprezentace, do níž ho trenér Antonio Conte povolal na úkor zraněného Mattii Perina. Po pětadvaceti minutách se málem prosadil záložník Lucas Biglia. Z voleje však svým projektilem orazítkoval břevno branky Verony. Hallfreðsson dostal míč do vápna, jenže se nakonec nemohl rozhodnut, co vlastně s míčem udělá.

Po půlhodině hry se k ráně zpoza vápna dostal německý střelec Miroslav Klose, který ale pálil těsně nad břevno! Po faulu na Felipeho Andersona se do šance dostalo Lazio, které mohlo zahrávat přímý volný kop. K jeho exekuci se postavil Antonio Candreva a rozjásal domácí fanoušky. Krásnou ranou totiž nedal brankáři Benussimu šanci a prostřelil jej. Lazio vedlo o dvě branky.

Pět minut po změně stran Parolo natáhl z poměrně velké vzdálenosti, ovšem svou dělovku mezi tři tyče nezamířil. Na centr Mauriho si nabíhal Miroslav Klose, který ale nedostal přihrávku včas. Po hodině hry se dostal do skvělé šance opět aktivní Felipe Anderson, který si naběhl k vápnu. Tam vystřelil, ačkoli jej stíhali dva obránci soupeře. Jeho rána ale zatřásla břevnem Benussiho brány! Anderson pálil z hranice velkého vápna, brankář Benussi si ale s jeho pokusem poradil. Na hrací ploše se poté objevil Nico López, ale s jeho nepříliš prudkou střelou si Marchetti poradil bez potíží.

Do zápasu poté nastoupil také mladík Keita, kterému udělal prostor Miroslav Klose. Právě Keita dostal pas za obranu, jenže zakončil pouze do Benussiho. Ke konci zápasu se opět Keita pokusil z poměrně velkého úhlu zakončit, ale brankář Benussi s vypětím všem sil vytěsnil balon na rohový kop. Z něj už Lazio nezahrozilo, ale stejně může slavit, protože získalo tři body. Hellas Verona je nyní až na 16. místě!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
bayern987

3:1 3x Miroslav, 1x Toni!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele