26. kolo
09.03.2015 19:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

SS Lazio - ACF Fiorentina 4:0

Lazio potvrdilo svou fazonu a v pondělní dohrávce si poradil skvěle s Fiorentinou. Viola naprosto nezvládla konec utkání a inkasovala v něm třikrát. V první půli se ještě trefil Lucas Biglia. Fiorentinu nespasil ani Mohamed Salah, který se dnes neprosadil.

Domácí Lazio nasadilo do těžkého duelu o Ligu mistrů Felipeho Andersona, Miroslava Kloseho nebo Stefana Mauriho s Antoniem Candrevou. Do záložní řady se postavili Lucas Biglia a Danilo Cataldi. Brankáře Federica Marchettiho měli zastrašovat především Mohamed Salah, Alessandro Diamanti a také Josip Iličić, který hrál na pozici falešné devítky. Do záložní formace se pak vměstnali Matias Fernandez, Milan Badelj a Jasmin Kurtić.

V prvních pěti minutách byla jednoznačně aktivnější Viola, která si díky Salahovi také připsala na konto první střelu zápasu. Po pěti minutách se centr od Felipeho Andersona snášel k Maurimu, který ale ve skluzu trefil míč jen špičkou kopačky. O chvíli později už ale římský celek udeřil. Centr Antonia Candrevy se dostal na hranici vápna k Lucasi Bigliovi, který potvrdil, že umí zabrat nejen směrem dozadu, ale má také výbornou střelu. Krásnou ranou poslal míč za záda brankáře Neta a aplaudoval mu celý stadion.

Lazio bylo nesmírně produktivní a po třech minutách mohlo málem vést o dvě branky. Míč do rozhozené obrany Violy dostal Klose, kličkou se zbavil beka, jenže včas se k němu dostal vybíhající brankář Neto a míč zpracoval. Lazio ovládalo v této fázi zápasu tempo i obraz hry. Nejprve si na Candrevův přízemní centr naběhl na zadní tyči Anderson, který ale trefil jenom opět výtečně zasahujícího brankáře Neta. Další centr, který se do vápna snesl, napálil Stefano Mauri, který ale nebyl úspěšný.

Brankář Neto měl velký večer, což je asi dost paradoxní vzhledem ke skóre. Faktem ale je, že pokud někdo držel hráče Lazia na uzdě a nedovoloval jim totálně rozložit obranu Violy, pak to byl téměř bezchybný Neto. Zachraňoval svůj tým také po ráně Felipeho Andersona. K míči se nakonec kousek za vápnem dostal Diamanti a jeho střela skončila těsně vedle. Po pětadvaceti minutách pálil Matias Fernández, ale mířil jen do nejblíže postaveného obránce. Po půlhodině hry se málem Lucas Biglia prosadil úplně stejným způsobem, ale tentokrát jeho volej brankář Neto vyrazil na tyč, od které se balon vrátil do hřiště.

Pět minut před koncem první půle se utrhl Antonio Candreva, zařadil na vyšší rychlost a jen marně jej stíhal Basanta. Nakonec mu ale pomohlo to, že si Candreva míč zbytečně předkopl. Nevýrazného Alessandra Diamantiho vystřídal deset minut po změně stran zkušený hrot Alberto Gilardino, který si ihned nabíhal na nahrávku od Salaha, ale nakonec pálil těsně vedle!

Po hodině hry se náskok Lazio po právu navýšil. Aktivní rychlík Felipe Anderson vběhl do vápna, kde jej k zemi poslal Tomović. Sudí Tagliavento neváhal a pískl pokutový kop ve prospěch domácího celku. K exekuci pokutového kopu se dostal Antonio Candreva, který zkušeně poslal brankáře Neta na druhou stranu a Lazio vedlo o dvě branky.

Dvacet minut před koncem se Pasqual dopustil chyby, když poslal na brankáře Neta malou domů opravdu hodně pomalu, ale před dotírajícím Klosem včas zareagoval dnes velmi dobře chytající Neto. Klose si o dvě minuty později vše vynahradil. Nádherný míč za obranu dostal Candreva, který ale ještě brankáře Neta nepřekonal. Na svém místě ale byl Miroslav Klose, který hlavou míč do sítě dopravil - 3:0.

Gól s pořadovým číslem 4 na sebe nenechal dlouho čekat a demoralizovanou Violu "dorazil" Miroslav Klose druhou brankou. Felipe Anderson vběhl do vápna, jeho tvrdou ránu Neto výborně vyrazil. Šanci zakončit dostal právě německý útočník, který si výborně poradil. Lazio je třetí o skóre před Neapolí, Fialky páté.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lazio hraje prd, takže 1:2

Reagovat
bayern987

Definuj mi ten "prd"

Reagovat
šolim

4:0!

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíte dostane na prdelku

Reagovat
Pipo123

To bol teda prd

Reagovat
Largo

Tak určitěěěě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hradec

SS Lazio 0:1 ACF Fiorentina

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Forza S.S. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele