2. kolo
15.09.2014 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Hellas Verona - Città di Palermo 2:1

Bojující Palermo se sice bilo srdnatě, ale nešťastná chvíle individuálního selhání jej stála body. Rosanero sice vedlo, ale Luca Toni z nařízené penalty srovnal a Gomez pár minut před koncem potrestal Pisanovu chybu.

O první střelu se postarala levačka talentovaného útočníka Paula Dybaly, jehož střela z osmnácti metrů nadělala Rafaelovi menší problémy. Rafael si nakonec ale poradil a ještě založil protiútok svého týmu. Mladík v dresu Palerma ale zlobil obranu Hellasu Verona a několikrát si zabíhal až za ni, ale stoperská dvojice se vždy stíhala včas vrátit.

Palermo se za svou aktivitu z úvodních minut dočkalo zasloužené odměny, když přízemní přihrávka Pisana prošla přes Dybalu na jednoho z obránců, který nechtěně vystřelil na Rafaela. Ten ještě skvěle zareagoval, jenže míč vyrazil jen před sebe. Tam se náhodou ocitl Franco Vazquez, který se bez větších problémů trefil do odkryté brány - 1:0 pro rosanero.

Hellas pochopil, že takhle se k bodům nedostane a začal hrát. Přesný pas za obranu hostí našel nabíhajícího Gomeze, který míč po pár odskocích zpracoval a pokusil se vystřelit, ale jeho projektil mířil hodně nad bránu. Hallfreðsson parádní přihrávkou našel vysokého Lucu Toniho, který ale rovněž neměl správně nastavená mířidla.

Po půlhodině se k míči ještě propracoval univerzál Daprelá, ale jeho centr nabíhajícího Dybalu již nezastihl. Poté se osmělil také řecký záložník Christodulopulos, míč však směřoval do středu branky a Stefano Sorrentino snadno zasáhl. Pár minut před změnou stran se Verona dostala do obrovské šance na srovnání, když Andelković ve vápně fauloval veterána Lucu Toniho. Vysoký útočník se sám postavil k zahrávání nařízené penalty a ranou k tyči překonal bezmocného Stefana Sorrentina - 1:1.

Ve druhé půli opět tlačil spíše Hellas. Alessandro Agostini zleva přihrál na Toniho, ten se ke střele ještě nedostal, ale o chvíli později z dálky vypálil Tachtsidis a Sorrentino měl co dělat, aby jeho ránu vytěsnil nad. Posléze se dostalo do útoku také Palermo, když Vázquez nečekanou přihrávkou vyzval ke střele Barreta. Ten si šikovně zaběhl za obranu, ale zblízka namířil balón do výborně postaveného Rafaela!

Luca Toni se hodně snažil útočit a dokonce vymodlit si další penaltu, ale ani po pádu v pokutovém území se druhé penalty nedočkal. Mladý střelec Paulo Dybala se pokoušel zakončit protiútok svého týmu po dobré nahrávce do vápna a střílel levou nohou, ale míč rozvlnil pouze boční síť. Ani jeho snaha ale Palermo od porážky neubránila.

Patnáct minut před koncem totiž skóre na konečných 2:1 pro zkušenější Hellas Verona upravil nabíhající Taleb Gomez, který dostihl dlouhý pas za obranu a využil nečekaného zákroku obránce Pisana. Ten podklouzl a Gomezovi gól doslova daroval.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, gazzetta.it

Komentáře (4)

Přidat komentář
hradec

Hellas Verona 2:0 Città di Palermo

Reagovat
smazaný uživatel

Bereme jakýkoliv bodový zisk, střeleckou impotencí by se o to mohl postarat i Luca madafaka Toni, který na Sicílii fotbalově rostl a proti svým bývalým by na to neměl zapomenout...

Reagovat
cepinzcegamy

takže pokud jednou remizuju, tak jsem remízovej král???

Reagovat
smazaný uživatel

jakýkoliv bodový zisk, takže např. 3 body...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele