31. kolo
19.04.2015 15:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Empoli FC - Parma FC 2:2

Parmě sice byly odebrány další body za stále stejné problémy, ale ani to ji nezastavilo. Ducali sice nezvládli zápas s Janovem a dávají zapomenout na utkání s Juventusem, ale dnes se jim podařilo alespoň neprohrát. S Empoli si body rozdělili, i když zprvu vedli.

Na stadionu Carlo Castellani domácí velmi dobře začali, když se dostali do vedení po 19 minutách, když se trefil Lodi. O patnáct minut později Empoli srovnalo po brance Maccaroneho a ještě lepší vývoj utkání z hlediska Empoli nastal po 30 minutách, když se trefil Tonelli. Dvacet minut před koncem ale srovnal Belfodil.

Toskánský celek je prakticky zachráněn, na sestupové příčky má náskok deseti bodů a byl jasným favoritem. Lépe začalo Empoli, které pod trenérem Sarrim předvádí skvělé výkony. Velmi dobře začal zejména veterán Massimo Maccarone, který se dostal k zakončení ve vápně. Jeho hlavička ale naneštěstí pro Empoli neměla dost důrazu. Parma na druhé straně spálila obrovskou šanci na otevření skóre, když Massimo Coda neproměnil centr od Josého Mauriho. Obránce Mario Rui se k němu nakonec dostal a míč mu sebral.

Po 19 minutách se Parma ujala vedení. Po několika pokusech se míč dostal k Francescu Lodimu, který na nic nečekal a napálil míč k tyči - 1:0 pro Parmu.

Empoli na to rychle zareagovalo a začalo ovládat utkání. Směrem na útočníky mířilo stále více nahrávek a celkově se Empoli více snažilo. Větší aktivita brzy přineslo srovnání, když Riccardo Saponara využil své rychlosti a s míčem u nohy utekl Mattiovi Cassanimu. Před bránou si všiml nabíhajícího Massima Macarroneho, který už neměl problémy zakončit.

Massimo Maccarone mohl otočit vývoj zápasu, když se mu podařilo dostat se do vápna a pálit, ale jeho střela mířila těsně vedle. Maccarone si nabíhal na míč od Maria Ruie, ale nakonec zasáhla obrana Parmy. Ani ta už ale nezasáhla po akci Lorenza Tonelliho. Mirko Valdifiori našel svého kolegu skvělým pasem a Tonelli skvěle umísti hlavičku mimo dosah brankáře Miranteho. Ten neměl žádnou šanci zasáhnout a kapituloval - 2:1.

Do druhého poločasu vkráčely oba celky s jasným cílem vstřelit ještě jednu branku, kterou by naklonily výsledek na svou stranu. Aktivnější bylo opět Empoli, které doháněl zkušený brankář Antonio Mirante skoro k nepříčetnosti. Hned po změně stran se totiž Empoli dočkalo dvou skvělých šancí na vstřelení branky. Nejprve výtečně pálil z dobré vzdálenosti Riccardo Saponara, po něm pálil také Daniele Croce. Oba pokusy ale zneškodnil brankář Mirante.

Daniele Croce byl blízko k další brance Empoli také o chvíli později, když ale pálil jen do boční sítě. Byla to Parma, která trestala. Střela Massima Cody přeskočila Luigiho Sepeho a mířila do břevna. Od něj se ale balon odrazil k volnému Ishakovi Belfodilovi, který si poradil a Parma vedla. Byl to první gól Belfodila od května 2013. Poslední akci utkání měl na svědomí Ghezzal, ale pálil mimo tři tyče.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele