35. kolo
10.05.2015 18:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Empoli FC - ACF Fiorentina 2:3

Toskánské derby přeci jen našlo svého vítěze. Ze tří bodů se po krásném zápase plném branek a šancí raduje Fiorentina. Za hlavní hvězdu večera lze s přehledem považovat záložníka Josipa Iličiće, který se trefil dvakrát. Své zásahy přidali také Saponara a Mčedlidze za domácí, hosté se potřetí radovali díky Mohamedu Salahovi, který se vrací do formy.

Toskánská Viola si připisuje nejen tři body a využívá zaváhání Neapole, ale navíc se vrací na svou "obvyklou" pátou příčku, kterou dočasně okupovala janovská Sampdoria. Děkovat za to může především skvělému Josipu Iličićovi. I díky jeho dvěma brankám si napravila alespoň částečně reputaci a může s větším klidem vyhlížet rozhodující utkání v Evropské lize proti Seville. Za domácí dnes nastoupil především Saponara, který se pod skóre zápasu hodně čitelně podepsal. Ten podporoval Pucciarelliho a Maccaroneho. Hosté přijeli s útočným triem v podání Bernardeschi, Gilardino, Iličić.

A Viola začala pořádně zostra. Aktivní Josip Iličić podržel míč u vápna Empoli, posunul si míč ke střele a protože jej nikdo z obránců neatakoval, vystřelil. A trefil se parádně, protože na jeho kroucenou ránu neměl brankář Sepe šanci a inkasoval - 1:0 pro Montellovu družinu.

Empoli nestíhalo bránit aktivní hráče Violy, kteří se hodně často nabízeli ve volných prostorech a neustále obtěžovali obránce svého soka. Až po pětadvaceti minutách si domácí trochu zvykli na tempo Fiorentiny a taky trochu vystrčili růžky. Pucciarelli se pokusil zajímavě zakončit a jeho rána jen těsně minula bránu Fiorentiny. O chvíli později se už ale fanoušci Empoli mohli radovat, protože Riccardo Saponara ustál atak obránce Violy a napálil balon za záda brankáře Neta - 1:1.

Empoli bylo stále lepší a ještě do konce první půle mohl vedení na stranu Empoli strhnout aktivní útočník Massimo Maccarone. Ten si naběhl do vápna a hlavičkoval jen těsně nad. Po změně stran sestava hostí doznala změn. Na hřišti se objevil populární egyptský útočník Mohamed Salah, který nahradil Federica Bernardeschiho. O pět minut později se zastřeloval Massimo Maccarone.

Salahovi stačí málo, aby skóroval. Vidět to bylo z akce deset minut po změně stran, když si Salah pohrál se svými protihráči v obraně Empoli a vstřelil krásnou branku. Empoli se možná chtělo pokusit o další nápor a vzdor, ale Josip Iličić byl proti. Deset minut po vstřelení vedoucího gólu si připsal svou branku s pořadovým číslem 2. Jeho branka na 3:1 byla dost podobná té první, také z hranice vápna kroutil míč z voleje k tyči.

Patnáct minut před koncem ale dostalo utkání nový rozměr, když Empoli zdramatizovalo vývoj zápasu další kontaktní brankou. Levan Mčedlidze dostal míč do vápna, položil si tam jednoho obránce jen tak mimochodem a krásnou ranou dal Empoli ještě nějakou naději. Domácí tým evidentně chtěl alespoň vyrovnat, ale Fiorentina se pod tlak dostat odmítla. Ze snahy domácích rezultovala jen rána Saponary, který pálil těsně nad.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele