13. kolo
30.11.2014 20:45 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

AS Řím - Inter Milán 4:2

Domácí Vlci si ve Věčném městě poradili s Interem Milán a utkání to bylo vskutku krásné. AS se třikrát dostalo do vedení, hosté z Milána dvakrát odpověděli stejně. Po brankách Gervinha a Holebase se prosadili Ranocchia a Osvaldo. Rozhodující part měl Miralem Pjanić, autor třetí a čtvrté branky.

AS pomalu zažehnalo obrannou krizi a k dispozici opět byl Mapou Yanga M’Biwa, i když začal utkání jen na lavičce. Vedle něj se usadili hráči jako Ashley Cole, Alessandro Florenzi nebo Mattia Destro. V základní jedenáctce nastoupil někdejší interista Maicon. Interu nepomohl Hernanes, zraněný byl také Yuto Nagatomo. Proti "vlastním" nastoupili od úvodu Dodo a Pablo Osvaldo.

Domácí Vlci začali utkání zajímavým signálem, když míč z rohového kopu zamířil k čekajícímu Francescovi Tottimu. Tomu se ale rána z první nepovedla podle představ. Domácí se usadili kolem pokutového území brankáře Samira Handanoviće, ale dlouhé nákopy na nevysokého Tottiho vskutku nemohly obraně Interu dělat problémy. Rychlou akci po straně rozjel Maicon, který hledal nabíhajícího Tottiho, jenže jeho ránu z první zablokovala obrana hostí.

Do obrany Interu se rozběhl Radja Nainggolan, ale jeho sprint byl zastaven pozorným Andreou Ranocchiou. Sudí ale faul dobře viděl a kapitánovi hostí udělil žlutou kartu. Po pasu Miralema Pjaniće dostal hodně prostoru rychlík Gervinho, který následně nahrával nabíhajícím spoluhráčům, jenže obrana hostí si poradila. Následná střela Adema Ljajiće Handanoviće sice vystrašila, ale zkušený brankář si poradil.

Neporadil si ale s dalším útokem, který táhl Adem Ljajić. Mladý Srb se dostal s míčem do pokutového území na hraně ofsajdu, všiml si nabíhajícího Gervinha a ten už stál před snadným úkolem - dopravil míč do sítě a Handanović kapituloval.

Téměř zničehonic se Inter ale mohl dočkat srovnání. AS pomalu reagovalo na autové vhazování a nechalo Pabla Osvalda naběhnout do stoprocentní šance! Astori pozdě vyběhl a Osvaldo zakončoval k tyči. Jenže brankář Morgan De Sanctis si vybral svoji chvíli a skvělým reflexem míč vytěsnil mimo tři tyče! Po chybě záložní řady Nerazzurri se k míči dostal ve středu pole Totti a poslal míč na nabíhajícího Nainggolana. Jeho rána ale mířila nad břevno.

Z dost podobné akce vstřelilo AS i druhý gól a Gervinho si dnes roli hrotového hráče opravdu užil, ale sudí viděl těsný ofsajd a branku neuznal. Uznal až další zásah, který měl na svědomí vysoký obránce Andrea Ranocchia. Kapitán Interu zavelel k obratu a vyskočil nejvýše na skvělý centr od rohového kopu - 1:1.

Ranocchia si splnil také své obranné povinnosti, když se vrátil a zablokoval pálícího Gervinha. Stejný hráč vymyslel skvělou akci, když rozkmital své rychlé nohy a předložil míč na malé vápno nehlídanému Ademu Ljajićovi. Ten ale napálil jen nejblíže postaveného protihráče. Do druhé půle AS doslova vlétlo. Pokud bylo pro Ashleyho Colea těžké dostat se do základu, po dnešním večeru to bude ještě těžší. José Holebas se totiž nadechl ke skvělému sólu, postupoval s míčem směrem k Handanovićovi, obhodil si soupeřova obránce a krásnou ranou vstřelil další branku!

Neméně skvělou akci měl na svědomí Pablo Daniel Osvaldo, který ve vzduchu po centru ze strany švihl nohou a kopem přes hlavu jen těsně minul tyč! O mnoho přesnější byl ale stejný hráč o pár chvil později, když se k němu doprostřed vápna dostal míč a Osvaldo jej s přispěním obránce poslal za záda brankáře Morgana De Sanctise - 2:2.

AS si ale vedení vzalo brzy zpět, i když hráči Interu mohutně protestovali. Gervinho prošel do vápna s míčem u nohy, nahrál v něm lépe postavenému Tottimu a ten se pokusil vystřelit. Byl ale příliš těsně bráněn, takže vleže ještě přistrčil míč do druhé vlny a sledoval, jak Miralem Pjanić střílí rozdílový gól. Poslední velkou šanci utkání si po delší odmlce vyplněné bojem o míč i fauly vypracoval střídající Manuel Iturbe, který udělal s míčem pár kroků směrem k vápnu a vystřelil těsně vedle tyče! Nebylo to ale vše, protože faul na Nainggolana potrestal krásným přímým volným kopem Pjanić - 4:2.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (10)

Přidat komentář
celestial-

Tento zapas bude bud extra vyklep, alebo haluze vyhra.. kazdopadne verim na zazraky

Reagovat
smazaný uživatel

1:7

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
kopajda

čuráci, hraje se až ve 20 45!

Reagovat
Forza_Inter

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbaloví klauni Rano a Juan pokračují v tragikomickém turné

Reagovat
smazaný uživatel

11 míst

Reagovat
smazaný uživatel

o

Reagovat
Houfi

Tak tady to bylo pro Inter ještě milosrdný...taky jich tam mohli mít 8

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele