15. kolo
14.12.2014 18:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

AC Cesena - ACF Fiorentina 1:4

Fialky rozstřílely svého soupeře jasným poměrem 4:1, ačkoli největší ofenzivní esa stále nejsou k dispozici. Tým trenéra Vincenza Montelly se dnes ukázal ve skvělém světle a domácím nadělili branky Borja Valero, Stefan Savić, Gonzalo Rodriguez a Mounir El Hamdaoui.

Fiorentina se rázem ocitá na sedmém místě, které už je pohárovým příčkám o dost blíž. Cesena naopak dále propadá depresím z pohledu na tabulku a je předposlední s pouhými osmi body na účtu. Ceseně příliš nepomohlo ani vyloučení obránce Massima Volty. Fiorentina začala hodně aktivně. Po bleskové akci to vzal na sebe Alberto Aquilani, ale z dálky domácí branku netrefil. O minutu později znovu Fiorentina. Po centru hlavičkoval z malého vápna zkušený Mario Gómez, ale brankář Leali vytáhl famózní zákrok a míč vyrazil!

Do další slibné šance se dostával i hostující Mario Gómez, ale byl zastaven pozornou obranou Ceseny. Nutno podotknout, že obránci Ceseně v tuto chvíli ještě dělali radost. Po dalším průniku Maria Gómeze se k ráně z větší vzdálenosti odhodlal také Alberto Aquilani, ale jeho pokus nebyl z nejpřesnějších. Do vápna se skvěle prodral Antonio Mazzotta, ale zakončení nezvládl. Brankář Neto zasahovat nemusel a jen vykopával.

Dvě minuty před koncem první půle Fiorentina zahrávala rohový kop a povedlo se jí z něj udeřit. Míč se odrazil na hranici velkého vápna, kde stál připravený Borja Valero. Ten si míč nejprve ztlumil a krásnou ranou propálil všechno před sebou včetně brankáře Lealiho - 1:0 pro Violu.

První půle sice moc akční nebyla, ale ve druhé už Fiorentina naplno rozvinula své ofenzivní choutky. Po ráně Alberta Aquilaniho se míč snesl do vápna, kde číhal vysoký stoper Stefan Savić. Na jeho důrazné zakončení neměl brankář Leali nárok a znovu kapituloval - 2:0.

Deset minut po změně stran šel po parádní přihrávce Mario Gómez zcela sám na domácího brankáře, kterému chtěl udělat kličku. To se mu ale nepovedlo, protože se německý kanonýr zamotal do vlastních kliček. Cesena se ale velmi rychle vrátila do hry o body. A to velmi kuriózním způsobem, když si poklidný centr zpracoval stoper Savić a hlavou jej posílal zpět svému gólmanovi. Tomu ale míč přeskočil přes nohu a Neto už jej nedohonil. Kuriózní, úsměvné, leč regulérní.

Problémy pro Cesenu znamenala situace ze závěru zápasu. Nejprve viděl druhou žlutou kartu Massimo Volta. A jelikož to byla jeho druhá žlutá karta, musel pod sprchy. Minutu poté si Fiorentina mohla libovat z další branky. Po rozehraném rohovém kopu si na centrovaný míč naskočil Gonzalo Rodriguez a hlavou stanovil vedení Fialek na 3:1. To ale nebylo vše, protože jen o pár minut později, lépe řečeno v nastaveném čase, vyslal Mati Fernández prudkou ránu na Lealiho. S ní si mladík poradil tím, že ji vyboxoval před sebe. Tam stál střídající Mounir El Hamdaoui, který míč dopravil zpět tam, kde jej hostující fanoušci viděli nejraději - 4:1.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výhra Fiorentiny o 1 g.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele