33. kolo
13.04.2014 15:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Nerazzurri deklasovali Dorii

Sampdoria dnes fatálně nezvládla duel s Inter Milán a inkasovala čtyřikrát. Symbolicky ji dvěma trefami popravil bývalý hráč, protože do Interu přišel Mauro Icardi právě ze Sampdorie. K němu se přidali ještě pánové Walter Samuel a Rodrigo Palacio, který uzavřel vysoké skóre.

Inter Milán konečně zabral a po delší době ukázal své přednosti v plné síle. Využil navíc zaváhání Parmy, která po obědě jen remizovala s Bolognou a pojistil si současnou pátou příčku. Navíc se nejednalo o těsné nebo vydřené vítězství, na které si fanoušci Interu museli v poslední době zvykat, ale tým trenéra Waltera Mazzarriho dnes v Janově úřadoval.

Už od prvních minut se Inter snažil dostat soupeře pod tlak a například pokus Rodriga Palacia musel na poslední chvíli zastavovat Daniele Gastaldello. Situaci zvládl s přehledem a Doria byla na chvíli zachráněna. Dalším varováním pro domácí měla být razantní střela mladíka Matea Kovačiće, který pálil z dobrých dvaceti metrů do náruče da Costy. Doria si nedala pozor a byla nucena se sklonit před uměním dvojice Mauro Icardi - Rodrigo Palacio. Druhý jmenovaný na kraji pokutového území centroval a mladý útočník Interu pohotově uklidil míč za da Costova záda.

Ani Inter si ale nedal pozor a domácím se naskytla možnost zahrávat pokutový kop. Ten si ale vzal na starost Maxi López a míč napálil na stranu, kterou brankář Samir Handanović vystihl! Stal se pro tuto chvíli spasitelem hostí, kteří se mohli na chvíli opět uklidnit. Velkou komplikací se pro Sampdorii stalo vyloučení Édera, který si nedal pozor a v krátkém časovém intervalu dostal dvě žluté karty po sobě. To byla voda na mlýn pro Inter, který ale opět opomněl dávat pozor na útoky oslabeného soupeře. Nejprve se pokoušel zakončovat Maxi López, ale narazil jen na brankáře Handanoviće.

Navíc se domácím povedlo získat poměrně dobrou vzdálenost pro přímý volný kop. Ten Sansone vůbec nekopl špatně a brankář Samir Handanović skvělým zákrokem do prostoru šibenice vytěsnil míč na rohový kop. Ani na ten si obrana Interu nedala pozor a Soriano se ocitl na malém vápně zcela osamocen. Ten si vylámal zuby na dnes skvělém Handanovićovi také o pár minut později, když se k němu dostal míč od De Silvestriho. Soriano opět kroutil míč k tyči, ale Handanović se dnes překonával.

Až deset minut po změně stran se dostal Inter více do hry. Na pokus Rodriga Palacia ale brankář Angelo da Costa stihl bravurně zareagovat a míč ukryl do svého náručí. Když udeřila hodina hracího času, šance Dorie rychle vzaly za své. Smrtelná pětiminutovka totiž začala Hernanesovým centrem na Waltera Samuela, který využil svých parametrů a stanovil dvoubrankové vedení. A o pouhé dvě minuty později se opět Palacio dostal s míčem až před brankáře da Costu a nesobecky nahrával na Icardiho. Mladý útočník sice byl v těžkém úhlu, ale nakonec se mu podařilo procedit míč do sítě - 3:0.

Sampdorii už nezbyly síly na zvrat nebo jakékoli zdramatizování a inkasovala ještě jednou. Rodrigo Palacio si za své penzum práce, kterou dnes odvedl ve prospěch týmu, gól jistě zasloužil. Střídající Ricky Álvarez využil rychlé kombinace a Palacio propálil da Costu. Doria nehrála špatně, ale chvíle nepozornosti ji stála utkání.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele