31. kolo
30.03.2014 15:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

SS Lazio - Parma FC 3:2

Lazio doma porazilo v důležitém utkání o evropské poháry Parmu 3:2 a posunulo se na osmé místo s dvoubodovou ztrátou na svého dnešního soupeře. Ducali na Stadio Olimpico dvakrát dokázali vyrovnat, na třetí zásah Candrevy už neměli čas odpovědět.

Pokud chtělo Lazio pomýšlet na evropské poháry, muselo v tomto utkání zvítězit. Případná porážka už by nejspíše znamenala konec nadějí. Svěřenci trenéra Edyho Rejy však situaci zvládli a boj o Evropskou ligu tak bude do konce sezony hodně napínavý.

Biancocelesti měli dobrý start do utkání. Po čtvrthodině hry vykouzlil Konko přihrávku na Luliče, který nekompromisní střelou pod břevno zajistil Laziu vedení 1:0. Za čtyři minuty mohlo být srovnáno, spolupráce Acquaha s Biabianym nakonec nevyšla, neboť druhý jmenovaný zakončoval z hodně složité pozice. Parma ale zvýšila obrátky, za chvíli Schelottův pokus kryl Marchetti, ale ve 26. minutě už byl výsledek srovnaný. Cassanovu střelu vyrazil Marchetti před Biabianyho, který se z dorážky nemýlil - 1:1. První poločas už nic dalšího podstatného nepřinesl, nicméně ve druhém dějství byla k vidění spousta zajímavých momentů včetně branek.

Nejprve Cassana vychytal Marchetti a poté uťal Luličovo sólo a zakončení Mirante. Přitom Lulič mohl přihrávat mnohem lépe postaveným spoluhráčům. V 67.minutě Lazio opět vedlo. Miroslav Klose se objevil ve vápně sám, což je samo o sobě trestuhodné a německý útočník tyto situace prostě trestá. Mirantemu střelou na zadní tyč nedal šanci a Lazio vedlo 2:1.

Parma ale opět dokázala odpovědět, byť to bylo za vydatného přispění domácího brankáře. Marchetti si nechal projít pod nohou Cianiho přihrávku a fatálním zkratem nechal Parmu vyrovnat! Lazio se s výsledkem nehodlalo smířit a Parmu místy pořádně přimáčklo. Nebezpečné byly i protiútoky Parmy, které ale obrana Lazia dokázala zastavovat. V nastaveném čase utkání gradovalo až vygradovalo ve třetí gól Lazia. Keita našel dobrou přihrávkou Candrevu, který propálil Miranteho a zajistil svému týmu vítězství!

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele