11. kolo
03.11.2013 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Kucka s Gilardinem zpochybnili Petkovićovo setrvání

Domácí možná působili jako favorizovaný celek, ale vaz jim srazily dvě trefy z druhého poločasu. Po hodině hry nejprve udeřil Juraj Kucka, výhru Grifů pojistil ve formě hrající útočník Alberto Gilardino, který se trefil z pokutového kopu.

Odpolední utkání v tradičním italském čase svedlo ve slavném Olympijském stadionu dohromady celky domácího Lazia a hostí z Janova. Grifové zažívají pod taktovkou trenéra Gasperiniho skvělé okamžiky, které spojuje především střelecká forma Alberta Gilardina. Především k jeho osobě se tedy poutala většina obav Biancocelesti. Římané nezažívají právě ideální časy a trenérská židle Vladimira Petkoviće se často kývala. Dnes se domácí pokusili opět najít ztracenou formu a zvítězit.

Do prvních šancí se snažil probít osamocený hrotový útočník hostí, Gilardino ale spíše jen napadal rozehrávku domácích. Speciální utkání čekalo na záložníka Matuzalema, který (coby bývalý hráč Římanů) dobře znal protivníka. Brazilský technik v úvodních dvaceti minutách posílal před brankáře Federica Marchettiho nebezpečné centry od zastávky rohového kopu, ale obrana Lazia si s nimi bez větších problémů poradila.

Janov útočil také prostřednictvím Marcheseho, jehož centr však nikoho ze spoluhráčů nenalezl. Stejně se vedlo Candrevovi, který vysílal nabíhajícího Miroslava Kloseho. Německý reprezentant ve službách Lazia byl ale dobře strážen, takže po jeho akci nebezpečí nehrozilo. Následnou ránu mladíka Onaziho již pohlídal brankář Mattia Perin. Ten sice prožil v sestupující Pescaře velmi krušné období, ale janovská obrana pod Gasperinim je již zcela něco jiného. I ona má ale výkyvy, což dvakrát po sobě málem zužitkoval Klose. Rodák z polského Opolí ale nejprve nechal vyniknout talentovaného brankáře, podruhé ve skluzu minul.

Deset minut před koncem první půle byl Antonio Candreva faulován Matuzalemem a sudí Tommasi pískl do píšťalky. Italský reprezentant si postavil míč a po krátkém rozběhu jej napálil směrem Perina. Mladý brankář se ale překonat nenechal a skvělým zákrokem zastavil míč v cestě do brány! Dnes odpoledne držel akci Grifů v rozumné výši snad jen skvělý Perin.

Po prvním poločase se oba týmy rozešly smírně, neboť Matuzalem s Cofiem nedokázali brankáře Federica Marchettiho překonat. Prapor Lazia chtěl zvednout Candreva, ale jeho tvrdý projektil brankář Perin opět zkrotil. Úvod druhého dějství dostal domácí tým do tlaku, protože po Gilardinově náběhu musel zasahovat rychlý Federico Marchetti. Biancocelesti vzápětí reklamovali ruku obránce Antonelliho, ale sudí Dino Tommasi prohřešek proti pravidlům nezaznamenal. Kombinační hry domácímu týmu nevyšla podle představ, naopak se před vápno Marchettiho dostali hosté.

Řecký záložník Giannis Fetfatzidis skvěle uvolnil spoluhráče Juraje Kucku, který ze strany vystřelil na vzdálenější tyč. Snaha slovenského záložníka slavila úspěch a hosté šli do vedení!

Lazio se sice pokoušelo nalézt odpověď, ale jeho naděje uťal o deset minut později Alberto Gilardino. Obránce Michaël Ciani totiž v pokutovém území zasáhl míč rukou, což sudí Tommasi posoudil jednoznačně - žlutá karta pro obránce Římanů a penalta pro Janov. Zkušený Alberto Gilardino využil nabízenou šanci beze zbytku a navýšil vedení hostí.

Domácí hráči nechtěli složit zbraně, takže se vrhli do útoku. Další z nich mohl proměnit Miroslav Klose, který hlavičkoval po centru Antonia Candrevy. Naneštěstí pro Lazio však mířil pouze do míst, kde stál dobře zasahující Perin. Biancocelesti nezvládli proniknout skrz dobře organizovanou obrannou linii Janova, který tak slaví další výhru pod staronovým trenérem.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
tlaci

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele